Hoppa till huvudinnehåll

Arbetsvillkor

BWI:s kongress i Madrid: Möten som stärker hoppet om rättvis framtid

2022-10-10

Den här veckan håller det globala bygg- och träfacket BWI kongress i Madrid.
– Att vara på plats och tillsammans med över 600 delegater och gäster diskutera branschens utmaningar och gemensamma fackliga strategier är inspirerande och ger mig kraft, säger Union to Unions generalsekreterare Maria Nyberg.

Alla har rätt till rättvisa löner – du också!

2022-10-03

Den 7 oktober uppmärksammar världsfacket ITUC och den globala fackliga rörelsen World Day for Decent Work för fjortonde året i följd. Årets tema är rättvisa löner för alla. Det spelar ingen roll var du bor: i Sverige, i Colombia, eller i Sydafrika. Alla har rätt till en rättvis lön – du också!

Facklig i Colombia: Freddys livsfarliga uppdrag

2022-08-16

Att vara fackligt aktiv kan vara farligt, i Colombia till och med livsfarligt. Det vet journalisten Freddy León, som inte visar sig utomhus i kläder som talar om att han är med i facket.

Chans till förändring när världens blickar riktas mot orättvisa

2022-01-27

Fotbolls-VM i Qatar nästa år står högt på dagordningen för Byggnads. Inte för sporten i sig, utan för att de som bygger de nya arenorna arbetar under slavliknande villkor. Det svenska facket är med och jobbar för att byggnadsarbetarna ska ha rätt att organisera sig även i Qatar.

Barnmorskor samarbetar med Ghana för facklig styrka

2021-08-18

I Ghana väljer allt fler att utbilda sig till barnmorska, ett yrke med stort ansvar men låg lön. För att förbättra arbetsvillkoren och stärka den fackliga kapaciteten samarbetar Ghanas barnmorskeförbund med Svenska Barnmorskeförbundet. Och nu ska fler få kännedom om projektet.

Med starka fack kan krisen vändas till ökad rättvisa

2021-05-18

Pandemin chockade världen och drygt 300 miljoner jobb riskerar att helt försvinna, enligt FN:s arbetslivsorgan ILO. Världsbanken räknar också med att 150 miljoner människor kan hamna i extrem fattigdom. Nu krävs tydliga satsningar på hållbara och socialt rättvisa arbetstillfällen för att vända utvecklingen: nyckeln till framgång är starka fack, enligt Union to Unions rapport “A Changing World of Work – what does it mean for international development cooperation?”

Ny rapport: Facken global nyckel till jämlika jobb i framtiden

2020-10-08

Jobben i framtiden – hur blir det med dem? Hur ska arbetstagare i utvecklingsländer hitta hållbara och trygga arbetstillfällen med schysta villkor? I Union to Unions nya rapport är rekommendationen tydlig: facken är nyckeln till mänskliga rättigheter på den globala arbetsmarknaden.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.