Hoppa till huvudinnehåll

Hållbar utveckling

Ny rapport: Facken global nyckel till jämlika jobb i framtiden

2020-10-08

Jobben i framtiden – hur blir det med dem? Hur ska arbetstagare i utvecklingsländer hitta hållbara och trygga arbetstillfällen med schysta villkor? I Union to Unions nya rapport är rekommendationen tydlig: facken är nyckeln till mänskliga rättigheter på den globala arbetsmarknaden.

Ethical Trading Initiative – för schysta villkor i världshandeln

2019-12-13

Union to Union tillsammans med svenska företag, fackförbund, civilsamhälle och offentliga aktörer går nu samman för att främja goda arbetsvillkor i produktionsländer. Genom att bilda Ethical Trading Initiative (ETI) i Sverige skapas en plattform där aktörer samarbetar kring komplexa leverantörsledsfrågor och bidrar till schysta arbetsvillkor runt om i världen.

Facket har central roll på FN-möte om hållbar utveckling

2019-07-09

Under två veckor i juli följer världens länder upp hur pass väl genomförandet av Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling går på det så kallade HLPF, FN:s årliga högnivåmöte för hållbar utveckling. I år är ett extra viktigt år för fackföreningsrörelsen att delta: mål 8 om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, ska följas upp. Union to Unions Ruben Wågman som ska medverka på forumet i New York ger oss en guidning.

Social dialog visar vägen mot hållbar utveckling

2019-02-15

För att tydliggöra hur social dialog bidrar till att genomföra FN:s globala mål för hållbar utveckling har världsfacket ITUC och FN-organet ILO sammanställt en ny rapport: The contribution of social dialogue to the 2030 Agenda.

Civilsamhället för agenda 2030

2018-12-05

Union to Union är en av de över 80 organisationer, som i dag skriver under civilsamhällets gemensamma avsiktsförklaring. Dokumentet, som överlämnas till civilminister Ardalan Shekarabi, är en uppmaning till ett medvetet arbete för att genomföra Agenda 2030 

Från linjär- till cirkulär ekonomi

2017-10-31

Cirkulär ekonomi – så hänger det ihop med Agenda 2030 och FN:s globala mål för hållbar utveckling.  Det var ämnet när Emma Enebog, hållbarhetschef på Myrorna, häromveckan pratade på kvällsseminariet Café Världen. Arrangören TCO Stockholms län får informationsbidrag av Union to Union för att uppmärksamma fackliga frågor ur ett globalt perspektiv.

Solidaritet viktigare än någonsin!

2017-04-19

"Ojämlikheten och exkluderingen är uppenbar. Solidaritet är viktigare än någonsin. Rikedomen är i några få människors händer", säger Kwasi Adu-Amankwah, generalsekreterare för världsfacket ITUC Afrika vid öppnandet av det fackliga utvecklingsnätverket TUDCN:s årsmöte som pågår i Lome, Togo. "Dessa utmaningar har inte bara hänt, de är aktiva handlingar och resultat av politiken."

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.