Hoppa till huvudinnehåll

Mänskliga rättigheter

Union to Union i Almedalen

2023-06-21

Union to Union kommer att vara på plats på Almedalsveckan i Visby för att delta i seminarier och samtal om mänskliga rättigheter i arbetslivet, biståndspolitik och bilden av biståndet.

Dystert decennium för rättigheter i arbetslivet

2023-06-21

När världsfacket ITUC för tionde gången presenterar Global Rights Index syns ingen förbättring globalt för mänskliga rättigheter i arbetslivet. Arbetstagare utsattes för våld i 44 länder och fackligt aktiva dödades i 8 länder.

BWI:s kongress i Madrid: Möten som stärker hoppet om rättvis framtid

2022-10-10

Den här veckan håller det globala bygg- och träfacket BWI kongress i Madrid.
– Att vara på plats och tillsammans med över 600 delegater och gäster diskutera branschens utmaningar och gemensamma fackliga strategier är inspirerande och ger mig kraft, säger Union to Unions generalsekreterare Maria Nyberg.

Enkät: partierna om det globala ansvaret

2022-08-24

Inför valet har Union to Union frågat sju riksdagspartier om deras biståndspolitik och hur de ser på mänskliga rättigheter och demokrati i arbetslivet globalt. Med utfrågningen vill vi påminna om att valet inte bara handlar om nationella frågor utan även om de globala.

"Kriget måste stoppas"

2022-02-25

Denna vecka avslutar jag med stor oro och upprördhet kring utvecklingen i Ukraina. Jag, och många med mig, följer händelserna och situationen för den ukrainska befolkningen samt för våra partner runt om i landet. Europa riskerar att drabbas av det största kriget sedan Andra Världskriget.

Hoppfullt samtal om globala orättvisor

2022-02-23

Klyftorna ökar, orättvisorna galopperar och demokratin är på tillbakagång. Världen står vid ett vägskäl:
– Men det finns hopp, konstaterade Maria Nyberg, Union to Unions generalsekreterare, under gårdagens webbinarium ”Global rättvisa – en naiv dröm”.

”Hoppfullt stöd från Ann Linde”

2022-02-17

Det finns hopp, det känner jag varje dag – trots allt! Och regeringens utrikesdeklaration, som lades fram nu i veckan av Ann Linde, fick mig att bli än mer övertygad om att vi på Union to Union är på rätt väg, skriver Maria Nyberg, Union to Unions generalsekreterare, i en krönika.

Maria Nyberg: "Ett mäktigt och spännande uppdrag"

2022-01-10

Första dagen på jobbet som Union to Unions nya generalsekreterare och Maria Nyberg har redan formulerat sin drömrubrik efter höstens riksdagsval: ”Regeringen prioriterar fackligt bistånd”:

– Att bygga starka fackföreningar är en jätteviktig del av att bekämpa världens fattigdom och skapa stabila demokratier.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.