Hoppa till huvudinnehåll

Thailand

Från noll till 450 – IF Metalls globala jobb ger resultat

2019-12-06

På Volvos fabrik i Thailand var inte en enda av arbetarna med i facket. Men efter en satsning med stöd av IF Metall kunde man bilda en fackklubb och fick snabbt 450 medlemmar. Det är ett exempel på hur fackets globala arbete ger resultat.

Nybildad fackklubb på Volvo i Thailand gör succé

2019-04-04

På bara några månader har en fackklubb på Volvos lastbilsfabrik i Thailand bildats, godkänts av myndigheterna och förhandlat fram sitt första kollektivavtal för bättre villkor. Landet är erkänt svårjobbat fackligt vilket gör arbetet än mer imponerande.

Thailands baksida

2018-12-05

”Jag vill börja med att berätta om en framgång. Alldeles nyligen blev fackklubben på Volvo i Thailand godkänd av myndigheterna.” Så inleder Ussarin Kaewpradap, samordningsansvarig i Thailand för ett projekt som IF Metall driver med syfte att öka den fackliga organiseringen på svenska företag i landet.

Semesterparadisets baksida – Thailands hotellarbetare berättar

2018-06-12

Solsäkert, vänligt och prisvärt. Thailand är en stor semesterfavorit och över 300 000 svenskar åker dit varje år. Men turismnäringen har en baksida. För de burmesiska migrantarbetare som städar, passar upp och lagar mat i hotellköken är dagarna långa och lönerna låga. Schyst resande, ett nätverk som lyfter frågor om hållbar turism som Union to Union är del av, och Fair Action låter nu personalen på hotell som används av Apollo, TUI och Ving berätta om sin vardag.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.