Hoppa till huvudinnehåll

Indien

Det ohållbara modet

2023-02-09

Skadliga produktionskedjor, dålig arbetsmiljö och giftiga utsläpp. Viskosindustrin i Indien säljer material till flera stora svenska modekedjor, bland annat H&M, Gina Tricot och Kappahl. Dagens Arbete har, med finansiering från Union to Union, besökt en viskosfabrik i Indien. Bilden som målas upp är dyster.

Våld i hemmet – ökad risk för skador på jobbet

2020-10-19

Våld i nära relationer är ett samhällsproblem som påverkar både jobbet och arbetsmiljön. Det visar en ny rapport från det globala facket ITF, som har granskat hur våld i hemmet drabbar arbetstagare i Indien.

Stärkt facklig solidaritet för Indiens utsatta

2020-09-14

Även i Indien slår covid-19:s ekonomiska konsekvenser hårdast mot samhällets mest utsatta. – De har fått ta den största ekonomiska smällen och deras vardagliga kamp för överlevnad har blivit allt svårare. Samtidigt har pandemin även lett till ökad solidaritet, där fackföreningar med mer resurser stöttar dem med mindre, säger Rajendra Giri, som länge varit aktiv inom den indiska fackföreningsrörelsen.  
 

”Walking class” – de hårdast drabbade av pandemin i Indien

2020-05-26

Kraftfulla åtgärder för att förhindra spridningen av covid-19 i Indien har förändrat vardagen för många – inte minst miljontals arbetstagare inom landets informella ekonomi. - De lever idag under förhållanden som de flesta inte ens kan föreställa sig, säger Rajendra Giri som är fackligt aktiv i Indien.

"Kvinnorna har vuxit sig starka och självständiga"

2019-03-04

Resorna till teplantagerna runt om i Indien förändrade Shruti Patidars liv. Nu arbetar hon för arbetstagarnas rätt till rent vatten och schysta villkor genom det globala facket IUF, och ett projekt som drivs av fackförbundet Kommunal.

– Jag är så upprörd över hur människor utnyttjas, säger Shruti Patidar.

Sewas medlemmar skapar sig en bättre framtid

2019-01-31

”Män har sina egna fackförbund och de förbunden vill inte acceptera oss fullt ut. Vi måste strida om allt för att bevisa vad vi går för”, säger Ramila Parmar till Johanna Rovira på Unionens medlemstidning Kollega. 

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.