Hoppa till huvudinnehåll

Klimat

Hoppfullt samtal om globala orättvisor

2022-02-23

Klyftorna ökar, orättvisorna galopperar och demokratin är på tillbakagång. Världen står vid ett vägskäl:
– Men det finns hopp, konstaterade Maria Nyberg, Union to Unions generalsekreterare, under gårdagens webbinarium ”Global rättvisa – en naiv dröm”.

Efter COP 26: ”Vi måste skapa hopp”

2021-11-16

Kritiken är hård från världsfacket ITUC, efter FN:s klimatmöte COP 26 i Glasgow. Slutavtalet är inte på långa vägar tillräckligt ambitiöst:

– Vi knackar fortfarande på dörren till klimatkatastrofen. Alla vet att det handlar om en kapplöpning mot tiden, säger Sharan Burrow, ITUC:s generalsekreterare.

Globalt fackligt engagemang på klimatmötet COP26

2021-10-28

För att se till att arbetstagarnas röster blir hörda under FN:s klimatmöte i Glasgow, är fackförbund från hela världen på plats. Det handlar om att COP26:s beslut måste respektera de mänskliga rättigheterna och att klimatarbetet sker med målet en Just Transition, en rättvis omställning.

Facklig klimatkurs ska locka nyfikna

2021-10-12

Att bara oroa sig duger inte, eller hur? Det är dags att bli mer Klimatnyfiken! Första steget är att lägga en digital timme på inspirerande fakta om nödvändigheten i en rättvis omställning, Just Transition. Flera fackförbund är med i satsningen, som stöttas av Union to Union.

Klimatet – hur fixar vi krisen?

2021-03-18

Klimatkrisen är akut och övergången till ett fossilfritt samhälle måste ske snabbt. Hur kan vi ställa om våra ekonomier på det sätt som krisen kräver, samtidigt som vi ser till att omställningen blir rättvis? I webbinariet Klimatet – hur fixar vi krisen, som häromveckan anordnades av Union to Union, diskuterades en rättvis klimatomställning tillsammans med Saco studentråd, Fältbiologerna, Centerpartiets ungdomsförbund och Grön Ungdom.
 

Tips om matklipp gav vinst i facklig tävling

2020-12-07


En påse morötter och några liter mjölk på väg att passera bäst före-datumet? Fortfarande schysta färskvaror, som skulle kunna säljas till ett extra bra pris. Men hur det ska gå till? Det har KTH-studenten Niklas Wallhed luskat ut och vunnit första pris i Naturvetarnas tävling Thinkthank2030.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.