Hoppa till huvudinnehåll

Covid-19

Vamos! Innovative Unionism for the Planet and for Equality

Förbund:
Byggnads
,
GS-facket
,
Seko - Service- och kommunikationsfacket
,
Svenska elektrikerförbundet
,
Svenska målareförbundet
Land:
Bosnien-Hercegovina
,
Brasilien
,
Colombia
,
Etiopien
,
Filippinerna
,
Georgien
,
Ghana
,
Guatemala
,
Indien
,
Kazakstan
,
Kenya
,
Kirgizistan
,
Kongo, Demokratiska Republiken
,
Makedonien
,
Malaysia
,
Mexiko
,
Moldavien
,
Montenegro
,
Nepal
,
Nigeria
,
Pakistan
,
Panama
,
Peru
,
Rwanda
,
Senegal
,
Serbien
,
Sydafrika
,
Tanzania
,
Thailand
,
Turkiet
,
Uganda
,
Ukraina
,
Zambia
,
Zimbabwe

”Det är dags att sätta människor och klimatet i centrum”

2022-02-08

Än går det inte att slutgiltigt summera läget efter covid-19-pandemin, men klart är att det handlar om en global katastrof: hittills har drygt 5,7 miljoner människor dött av coronaviruset. Den globala fattigdomen och arbetslösheten har ökat kraftigt och utvecklingen för en hållbar och rättvis värld har tydligt gått bakåt, enligt FN-organet ILO.

Med starka fack kan krisen vändas till ökad rättvisa

2021-05-18

Pandemin chockade världen och drygt 300 miljoner jobb riskerar att helt försvinna, enligt FN:s arbetslivsorgan ILO. Världsbanken räknar också med att 150 miljoner människor kan hamna i extrem fattigdom. Nu krävs tydliga satsningar på hållbara och socialt rättvisa arbetstillfällen för att vända utvecklingen: nyckeln till framgång är starka fack, enligt Union to Unions rapport “A Changing World of Work – what does it mean for international development cooperation?”

Utebliven dialog drabbar redan utsatta i pandemikrisens Colombia

2021-02-18

Covid-19-pandemin har lett till en massiv ökning av arbetslösheten i Colombia och i hela Latinamerika. Miljontals människor går en osäker framtid tillmötes och de hårdast drabbade är unga, kvinnor och den stora andel av befolkningen som jobbar inom den informella ekonomin.
 

Coronapandemin drabbar arbetsmarknader i förändring

2020-10-27

Covid-19-pandemin har drabbat världens fattiga och redan utsatta arbetstagare värre än befarat. Över 500 miljoner heltidsjobb har förvunnit runt om i världen under pandemins första månader, enligt FN:s arbetslivsorgan ILO.

Stärkt facklig solidaritet för Indiens utsatta

2020-09-14

Även i Indien slår covid-19:s ekonomiska konsekvenser hårdast mot samhällets mest utsatta. – De har fått ta den största ekonomiska smällen och deras vardagliga kamp för överlevnad har blivit allt svårare. Samtidigt har pandemin även lett till ökad solidaritet, där fackföreningar med mer resurser stöttar dem med mindre, säger Rajendra Giri, som länge varit aktiv inom den indiska fackföreningsrörelsen.  
 

”Walking class” – de hårdast drabbade av pandemin i Indien

2020-05-26

Kraftfulla åtgärder för att förhindra spridningen av covid-19 i Indien har förändrat vardagen för många – inte minst miljontals arbetstagare inom landets informella ekonomi. - De lever idag under förhållanden som de flesta inte ens kan föreställa sig, säger Rajendra Giri som är fackligt aktiv i Indien.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.