Hoppa till huvudinnehåll

Peru

Facklig framgång skapar optimism för H&M-anställda i Peru

2022-10-20

Under sex år höjdes inga löner, men när H&M-anställda i Peru engagerade sig fackligt lyckades de efter flera års kamp få till stånd sitt första kollektivavtal.
– Detta är en viktig seger inte bara för de anställda utan för den fackliga rörelsen i Peru, säger Sergio Ortega som är ordförande för SUTRAH&M i Peru.

”Vi fortsätter att kämpa tillsammans”

2019-07-11

REPORTAGE: Lorena Caceres jobbade många år inom textilindustrin under tuffa förhållanden. När hon gick med i facket och krävde bättring blev hon uppsagd. Nu ägnar hon sig åt fackliga frågor på heltid – och brinner för att fler ska organisera sig och få bättre arbetsvillkor.

"Vi hinner inte ens sätta oss"

2019-04-04

Två av Union to Unions praktikanter delade med sig av sina upplevelser på ett kvällsseminarium i Stockholm. Nanna Rask och Linnéa Duran var båda två inblandade i det globala industrifacket IndustriALLs arbete i Sri Lanka respektive Peru.

Representation viktigt för facklig utveckling i Latinamerika

2018-12-27

Union to Unions praktikant Linnéa Duran berättar i sin artikel om ett möte med tre unga fackligt aktiva under en ungdomskonferens som arrangeras av det globala industrifacket IndustriAll i samarbete med den tyska stiftelsen FES, Friedrich-Ebert-Stiftung.

Utsatta gatustädare i Peru stärks av facket

2018-12-11

Gatustädningen i Peru är ett utpräglat kvinnoyrke och sedan några år tillbaka finns en regel att nattstädningen ska ske i par. Många blir sexuellt trakasserade under sina arbetspass.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.