Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev eller följ oss i våra sociala kanaler på Twitter, Facebook, Instagram eller LinkedIn.

Union to Union i Almedalen

2024-06-18

Union to Union kommer att vara på plats på Almedalsveckan i Visby för att delta i seminarier och samtal om mänskliga rättigheter i arbetslivet, biståndspolitik och fackens roll i Ukrainas EU-närmande.

Starka resultat 2023

2024-05-26

En gång om året gläds vi särskilt åt att samlat presentera framgångar och goda resultat. Biståndspolitik kommer och går men behovet av fackliga rättigheter består – så kan sammanfatta det år som har gått. För trots motstånd, hot och våld kämpar arbetstagare runt om i världen på för bättre villkor.

Sida måste ompröva beslutet att riva upp avtal om bistånd

2024-04-10

Denna debattartikel är publicerad i tidningen Publikt 2024-04-05.

Sidas plötsliga besked om att avtalet om fackligt bistånd sägs upp kom som en kalldusch, skriver Maria Nyberg, generalsekreterare för Union to Union. Hon anser att myndigheten måste ompröva sitt beslut, så att inte arbetstagare som lever under hot och i fattigdom drabbas när utlovade biståndsinsatser avslutas.

Över 600 fack drabbas när Sida river upp avtal

2024-04-05

Från 1 januari 2025 har Union to Union inget avtal med Sida och mer än 600 fackförbund i runt om i världen som driver fleråriga projekt vet inte om de kan fortsätta sitt arbete nästa år.

Ericsson tecknar två nya kollektivavtal i Västafrika

2023-12-21

Två nya kollektivavtal på Ericsson i Senegal och Elfenbenskusten offentliggjordes när Ericssons globala fackliga nätverk samlades på huvudkontoret i Stockholm. Nätverket, som stöttas av Union to Union, har varit en viktig faktor för de lyckade förhandlingarna i Västafrika.

Klädföretag och globala fack tecknar nytt avtal för säkrare textilindustri

2023-12-20

Flera svenska klädföretag som H&M, Lindex och Kappahl har undertecknat ett nytt avtal som ska ge bättre hälsa och säkrare arbetsplatser för miljontals textilarbetare runt om i världen. Det är det så kallade Ackordet som förlängts, den överenskommelse mellan klädföretag och fackföreningar som gjordes efter fabriksbyggnaden Rana Plazas kollaps i Bangladesh.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.