Hoppa till huvudinnehåll

Civilsamhälle

”Riv upp beslutet nu!”

2022-05-23

Regeringens beslut att kraftigt skära ner på biståndet upprör hela civilsamhället. Union to Union har tillsammans med ett stort antal organisationer författat en mängd protester, med det samlade budskapet ”Riv upp beslutet nu!”.

Debatt: Utrikespolitiken behöver ett starkare fokus

2021-10-20

Det är krisläge för demokratin i världen. För femtonde året i rad går den demokratiska utvecklingen bakåt globalt. Civilsamhällets utrymme stryps. Regeringens demokratisatsning måste stärkas med mer av både handling och resurser. Det skriver 19 civilsamhällesorganisationer på sajten altinget.se inför konferensen Stockholm International Democracy Talks nästa vecka. 

Civilsamhället för agenda 2030

2018-12-05

Union to Union är en av de över 80 organisationer, som i dag skriver under civilsamhällets gemensamma avsiktsförklaring. Dokumentet, som överlämnas till civilminister Ardalan Shekarabi, är en uppmaning till ett medvetet arbete för att genomföra Agenda 2030 

Fler auktoritära regimer utan respekt för lagen

2018-06-26

Människor i civilsamhället har genom historien spelat en avgörande roll för grundläggande fri- och rättigheter. Nu ser vi att den demokratiska utvecklingen i världen backar. Under 2017 mördades fler än 300 människorättsförsvarare. Exploateringen av naturre­surser och efterfrågan på mark ses som bidragande orsaker till den förvärrade situationen. Endast tre procent av världens befolkning lever i vad som kan anses vara öppna och demokratiska samhällen.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.