Hoppa till huvudinnehåll

Ukraina

Snabba insatser för Ukraina från förbunden  

2022-03-22

Fackförbundens engagemang för Ukraina är stort. Förutom insamlingar, stöduttalanden och demonstrationer bevakar reportrar kriget på plats. Sveriges arkitekter har dessutom tillsatt en samordnare för att insatserna ska bli så effektiva som möjligt.

GS-klubb skänker hela kassan till Ukraina

2022-03-18

När medlemmarna i GS-klubben på företaget Västkuststugan i Mjöbäck diskuterade Ukraina var det inget snack om saken: hela klubbkassan ska gå till solidaritet med de krigsdrabbade. – De som flyr från kriget i Ukraina behöver pengarna mer än vi, säger klubbens ordförande Johan Harrysson.

Facket - en god kraft i mörka tider

2022-03-10

Starka känslor och berättelser direkt från kriget. Union to Unions seminarium blev en påminnelse om betydelsen av globala, fackliga nätverk.

– I mörka tider behövs de goda krafterna ännu mer, och de goda krafterna, det är vi som är med i facket, sa Maria Nyberg, Union to Unions generalsekreterare.

Oksana klarade flykten från Ukraina

2022-03-08

När Oksana Huz landade i Sverige efter en veckas flykt från Ukraina tänkte hon på sitt löfte: – Jag lovade mig själv att om jag överlever ska jag ägna resten av mitt liv åt kampen för mänskliga rättigheter och demokrati.

Omfattande insamlingar till Ukraina

2022-03-07

Fackförbundens engagemang för Ukraina är historiskt stort. Runt om i världen mobiliserar den globala fackföreningsrörelsen till stöd för vänner och kollegor i Ukraina. Solidariteten är mycket stark. 

Fackliga nätverk centrala i hjälparbetet

2022-03-07

Under Rysslands krig mot Ukraina är de etablerade, fackliga nätverken centrala för att humanitära insatser ska nå fram. Tack vare det långsiktiga utvecklingssamarbetet har fackförbunden på flera nivåer fungerande kontakter med kollegorna i landet.

"Leve freden! Slava Ukraini!"

2022-03-03

Union to Unions ordförande Heike Erkers var en av många talare under en stor manifestation i början av mars till stöd för Ukraina, mot Putins krigsinvasion. Bakom demonstrationen stod en stor samling organisationer, inklusive Union to Union.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.