Hoppa till huvudinnehåll

FN

ILO mer relevant än någonsin

2019-09-13

Höstens första lunchseminarium fokuserade på Internationella arbetsorganisationens (ILO:s) årliga arbetskonferens, International Labour Conference, som genomfördes i Genève i somras där bland annat en hundraårsdeklaration antogs, liksom en ny konvention mot våld och trakasserier i arbetslivet.

Facket har central roll på FN-möte om hållbar utveckling

2019-07-09

Under två veckor i juli följer världens länder upp hur pass väl genomförandet av Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling går på det så kallade HLPF, FN:s årliga högnivåmöte för hållbar utveckling. I år är ett extra viktigt år för fackföreningsrörelsen att delta: mål 8 om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, ska följas upp. Union to Unions Ruben Wågman som ska medverka på forumet i New York ger oss en guidning.

”ILO behövs nu mer än någonsin”

2017-08-31

FN-organet ILO har antagit en historisk rekommendation som ska förebygga kriser och stärka grundläggande rättigheter i arbetslivet. Rekommendationen antogs vid ILOs årliga arbetskonferens International Labour Conference, ILC, och innebär framgångar för arbetstagarsidan i förhandlingarna.

- Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Oscar Ernerot, internationell sekreterare vid LO, i samband med Union to Unions lunchmöte ”Schysta jobb, en förutsättning för fred”.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.