Hoppa till huvudinnehåll

Union to Union

Maria Nyberg ny generalsekreterare för Union to Union

2021-09-23

Maria Nyberg, i dag opinions- och kommunikationschef på Handelsanställdas förbund, har utsetts till ny generalsekreterare för Union to Union, den svenska biståndsorganisationen för fackligt utvecklingssamarbete. Hon tillträder posten den 10 januari.

Praktiken ger fördjupad kunskap kring fackligt utvecklingsarbete

2020-02-28

För Isabelle Olausson och Stina Pettersson innebar praktikperioden både utmaningar och lärdomar. Båda är eniga om att de lärde sig väldigt mycket under sina fyra månader.
- Jag fick kött på benen till mycket av det jag tidigare pluggat och som jag är intresserad av, säger Stina Pettersson.

Ny studie: viktigt med utbildning i globala fackliga frågor

2019-05-21

Många svenska fackförbund utbildar medlemmar och förtroendevalda i globalt fackligt arbete. En ny studie visar att det internationella perspektivet gör poängen med fackföreningsrörelsen extra tydlig. Union to Union utökar därför sin satsning mot facken på ett större utbud av globala utbildningar.

"Vi hinner inte ens sätta oss"

2019-04-04

Två av Union to Unions praktikanter delade med sig av sina upplevelser på ett kvällsseminarium i Stockholm. Nanna Rask och Linnéa Duran var båda två inblandade i det globala industrifacket IndustriALLs arbete i Sri Lanka respektive Peru.

Nytt år med många nya möjligheter

2018-12-14

Det är hög tid att blicka tillbaka på året som gått – Union to Unions 2018. Jag har under mina månader här på de svenska fackförbundens bistånds- och solidaritetsorganisation inspirerats av den starka, globala viljan att tillsammans arbeta för en mer rättvis och hållbar värld.

Du kan se till att din arbetsplats blir "Fairtrade på jobbet"!

2018-06-27

Union to Union väljer att göra skillnad för bättre arbetsvillkor, inte bara i vår verksamhet, men även i fikarummet. I december blev Union to Union registrerade som Fairtrade på jobbet och uppmanar nu alla fackliga medlemmar att föreslå för sina arbetsgivare att göra samma sak.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.