Hoppa till huvudinnehåll

Colombia

Facklig i Colombia: Freddys livsfarliga uppdrag

2022-08-16

Att vara fackligt aktiv kan vara farligt, i Colombia till och med livsfarligt. Det vet journalisten Freddy León, som inte visar sig utomhus i kläder som talar om att han är med i facket.

Fackliga röster om fjolårets största utmaningar

2021-06-10

Det är omöjligt att förbise pandemins påverkan på det fackliga arbetet runt om i världen. Hur såg det egentligen ut? Här svarar fackförbund, globala fack och fackliga organisationer på frågan ”Vilka var de största utmaningarna under året som gick?”

Utebliven dialog drabbar redan utsatta i pandemikrisens Colombia

2021-02-18

Covid-19-pandemin har lett till en massiv ökning av arbetslösheten i Colombia och i hela Latinamerika. Miljontals människor går en osäker framtid tillmötes och de hårdast drabbade är unga, kvinnor och den stora andel av befolkningen som jobbar inom den informella ekonomin.
 

Representation viktigt för facklig utveckling i Latinamerika

2018-12-27

Union to Unions praktikant Linnéa Duran berättar i sin artikel om ett möte med tre unga fackligt aktiva under en ungdomskonferens som arrangeras av det globala industrifacket IndustriAll i samarbete med den tyska stiftelsen FES, Friedrich-Ebert-Stiftung.

Vi ger oss aldrig!

2018-10-12

Vår praktikant Sofia Söderin intervjuar de fackligt aktiva banktjänstepersonerna Miguel från Colombia och Patricia från Peru under den internationella fackliga bankkonferensen som hölls i Lima 25-28 september.     

"Det känns som att det är vi som bygger landet"

2018-06-26

Inbördeskriget i Colombia har slitit stora delar av det naturresursrika landet i stycken. Fredsavtalet med Farc-gerillan har gett ett andrum, men övergreppen som skett från båda sidor kommer ta tid att utreda och glömma. Kvinnonätverket IMP, som Fackförbundet ST samarbetade med i tio år,  har haft en viktig roll i att stötta kvinnor som drabbats av våldet, skriver tidningen Publikt.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.