Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto på Sergio Ortega på HM-facket i Peru.
Foto: Privat

Facklig framgång skapar optimism för H&M-anställda i Peru

2022-10-20

Under sex år höjdes inga löner, men när H&M-anställda i Peru engagerade sig fackligt lyckades de efter flera års kamp få till stånd sitt första kollektivavtal.
– Detta är en viktig seger inte bara för de anställda utan för den fackliga rörelsen i Peru, säger Sergio Ortega som är ordförande för SUTRAH&M i Peru.

I Peru genomsyras samhället – och arbetsmarknaden – av en negativ inställning till fackligt engagemang. När H&M-anställda i landet organiserade sig fackligt och höjde rösterna för bättre arbetsvillkor väntade därför en lång kamp.

Trots motgångar i form av pandemi, nedstängda butiker och provokativa åtgärder från arbetsgivaren uppnådde man tidigare i år ett av sina stora mål: ett kollektivavtal för fackets medlemmar.
– Detta kommer att innebära bättre villkor för våra medlemmar både vad gäller inkomster men också kring trygghet och säkerhet på jobbet, säger Sergio Ortega.

Viktig framgång ger fler medlemmar

För SUTRAH&M-facket kommer framgången att skapa ringar på vattnet i form av att fler anställda söker sig till facket när de ser att det gör skillnad.
– Det finns arton butiker i landet. Just nu har vi facklig representation på femton av dem. Vi märker redan av ett ökat intresse, säger Sergio Ortega.

För arbetstagare i detaljhandeln är trakasserier vanliga, menar Sergio Ortega. Han berättar att det på många arbetsplatser råder stora brister på säkerhetsrutiner – och att den psykosociala arbetsmiljön många gånger leder till stress och depressioner.

Detta är något som han vill åtgärda framöver.

– Nästa steg är att vi organiserar oss även regionalt, så att vi blir ännu starkare. Mitt mål är att vi om tre år ska ha förhandlat fram fler kollektivavtal, men också att vi ska vara en stark aktör med ännu fler medlemmar, säger Sergio Ortega. Han framhåller det stöd som SUTRAH&M fått från den globala fackliga rörelsen och menar att det spelat en nyckelroll i att nå framgång.

Viktigt att förankra avtalet

Unionen och Handels driver tillsammans med det globala facket UNI sedan flera år ett fackligt utvecklingsprojekt inom detaljhandeln i Peru, med stöd av Union to Union. Syftet är att bygga starkare fackförbund både genom kapacitetsutveckling och regionala kunskapsutbyten.

– Det har varit fem långa år för att få kollektivavtalet på plats. Vissa stunder var jag helt ärligt tveksam om vi skulle lyckas få fram ett avtal. Att vi efter alla problem på vägen äntligen har äntligen lyckats är fantastiskt, säger Asgeir Lundblad som är Internationell ombudsman på Unionen.

–  Det har inte varit någon lätt resa, men våra fackliga kamrater i Peru har kämpat både för att värva medlemmar och för att få till ett kollektivavtal. Vi är stolta över vårt samarbete med förbundet i Peru och för oss är det viktigt att engagera sig i fackligt arbete utanför Sverige. Företagen är knutna till ett land, de rör sig över landsgränser. Då måste vi på arbetarsidan också organisera oss globalt, konstaterar Karin Lindehoff, enhetschef för medlem- och organisationsenheten på Handels.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.