Håll dig uppdaterad

Bli gratis prenumerant på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg.

2021-09-23
Maria Nyberg, 42, är statsvetare i grunden, med en lång facklig karriär bakom sig. Hon har jobbat som internationell ombudsman både på Unionen och Handelsanställdas förbund och har också en bakgrund inom fackförbundet Vision.
2021-09-21
Projektet genomförs i 14 länder fram till årsskiftet. Det huvudsakliga syftet är att öka medvetenheten och kunskapen kring fackliga och mänskliga rättigheter hos ungdomar – och att få fackförbund i södra Afrika att bättre slå vakt om frågor som rör ungdomars situation på arbetsmarknaden.
2021-09-08
Valrörelsen närmar sig i en tid när hela världen genomlidit ett svårt år på grund av covid-19. I pandemins spår har utsattheten blivit större, med ökad arbetslöshet, barnarbete och fattigdom.
2021-09-03
Union to Union, som jobbar med de svenska fackförbundens utvecklingssamarbete, ingår i det svenska biståndet, och vi finansieras till stor del genom Sida. Våra projekt främjar fria, oberoende fackförbund, i cirka 80 låg- och medelinkomstländer.
2021-08-27
– Forskning och erfarenhet visar att starka fack är ett av de mest effektiva verktygen i fattigdomsbekämpning, säger LO:s andre vice ordförande Lisa Bengtsson och får medhåll:
2021-08-18
I Ghana väljer allt fler att utbilda sig till barnmorska, ett yrke med stort ansvar men låg lön. För att förbättra arbetsvillkoren och stärka den fackliga kapaciteten samarbetar Ghanas barnmorskeförbund med Svenska Barnmorskeförbundet.
2021-08-16
Ingen kan ha missat hur diktaturen Belarus fortsätter att stärka sitt grepp om makten. Under året har tiotusentals människor gripits godtyckligt av polis, hundratals sitter i fängelse och berättelserna och vittnesmålen om tortyr och förföljelse blivit allt fler.
2021-08-13
Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Sidor