Håll dig uppdaterad

Bli gratis prenumerant på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg.

2021-06-15
– Jag är med i en kommitté där länder som blivit anklagade för att inte följt ILOs konventioner får försvara sig inför öppen ridå, som ett av länderna som deltar i konferensen.
2021-06-10
”Den största utmaningen var att organisera arbetstagare och fabriker.
2021-06-09
Fackföreningsrörelsen världen över har det senaste året visat prov på en otrolig motståndskraft och förmåga att hantera kriser.
2021-05-31
Union to Union är de svenska fackens samarbetsorgan för internationellt fackligt utvecklingsarbete. Huvudmän är LO, TCO och Saco. Genom Union to Union stöttar svenska fackförbund och centralorganisationer utvecklingsprojekt globalt.
2021-05-18
Redan före covid-19-pandemin var arbetstagarna i länder med utbredd fattigdom de hårdast drabbade av klimatförändringarna, robotiseringen och digitaliseringen.
2021-05-07
Som världens näst största exportör av textilprodukter efter Kina är Bangladesh starkt beroende av sin textilproduktion. Samtidigt är villkoren usla inom industrin, där två tredjedelar av arbetstagarna är kvinnor.
2021-05-04
– Det vi gör är viktigt, både för att kunna lösa våra klimatproblem, men också för att förstå hur det vi gör lokalt påverkar globalt, säger projektledaren Pia Jonsson.
2021-04-29
En klimatomställning kommer innebära att jobb försvinner, jobb förändras och att nya jobb skapas när vi ställer om våra samhällen. Fackförbund runt om i världen driver på för att de nya jobb som skapas ska vara gröna, socialt hållbara och ekonomiskt rättvisa.

Sidor