Håll dig uppdaterad

Bli gratis prenumerant på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg.

2020-09-24
Enligt FN:s arbetslivsorgan, ILO, är pandemins effekter på den globala arbetsmarknaden större än vad som tidigare befarats. Människor i länder med utbredd fattigdom drabbas värst då pandemins effekter slår allra hårdast mot deras försörjning.  
2020-09-22
Livsviktigt. Så går det att beskriva fackförbundet Livs inställning till det globala fackliga samarbetet, som pågår sedan många år.
2020-09-18
Med syfte att stärka Union to Unions arbete i ett antal prioriterade länder och öka samarbetet med andra så kallade Trade Union Solidarity Support Organizations, kommer Union to Union att anlita lokala konsulter på deltid i fyra olika länder (Bangladesh, Kambodja, Colombia och Kenya)
2020-09-17
  Stödet från svensk fackföreningsrörelse till de fria facken i Belarus är starkt.
2020-09-14
– Pandemin har skapat en allvarlig försörjningskris för migrantarbetare och arbetstagare i den informella sektorn i Indien, men vi ser också en ökad solidaritet, säger Rajendra Giri som är samordnare för Union Building in Indian Hubs, ett samarbete mellan ITF och det svenska fackförbundet Seko. 
2020-09-10
Internationella arbetsmarknadsfrågor och specifikt vikten av fackliga frågor har uppmärksammats i flera svenska medier de senaste månaderna.
2020-08-27
På de stora butikskedjorna i södra Afrika har otrygga arbetsvillkor och en hög personalomsättning lett till att få engagerar sig fackligt. Respekten för kvinnors rättigheter är särskilt eftersatt och sexuella trakasserier på arbetsplatsen är vanligt förekommande.
2020-08-17
– Det här visar på styrkan i människors krav på en fredlig förändring, säger Lana Willebrand, verksamhetsutvecklare på Union to Union.

Sidor