Hoppa till huvudinnehåll
Gå till projektlistan
Bild
Bild från en föreläsning i Zambia
Förbund:
Sveriges lärare
Land:
Colombia
,
Filippinerna
,
Malawi
,
Tanzania
Region:
Afrika
,
Asien
Tematiskt område:
Oberoende och demokratiska fackliga organisationer

Organisationsutveckling av lärarorganisationer

Fackförbund över hela världen arbetar varje dag för att säkerställa bättre och tryggare arbetsvillkor för sina medlemmar. Kunskap om och kring fackliga och mänskliga rättigheter är en förutsättning för att förbättra situationen för arbetstagare.

Projektet kring organisationsutveckling av lärarorganisationer har som huvudmål att medverka till byggandet av starka, självständiga, hållbara och demokratiska fackförbund för lärare. Det handlar om att fackförbund ska kunna vara en stark röst för sina medlemmars arbetsvillkor och arbetsmiljö – med sikte på att utbildning av god kvalitet ska vara tillgängligt för alla människor.

I många av länderna som detta projekt genomförs är det svårt för fackförbund att verka, därför är det också viktigt att bygga starka fackförbund från grunden – och att utbyta erfarenheter och kunskap.

I Latinamerika har nätverket uppnått mycket i form av påverkan både för lärarnas arbetsrättigheter, men också för utbildningssystem och lagar i länderna. I Afrika har man avancerat mycket i att organisera kvinnliga aktiva medlemmar och lyfta upp deras deltagande i samhället.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.