Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Barnmorskeförbundet GRMA i Ghana demonstrerar för deras viktiga roll för hela samhället, för unga och vuxna, hälsa, utbildning och samhällsutveckling. Foto: GRMA
Barnmorskeförbundet GRMA i Ghana demonstrerar för deras viktiga roll för hela samhället, för unga och vuxna, hälsa, utbildning och samhällsutveckling.
Foto: Foto: GRMA

Järvaveckan: Barnmorskor i Ghana i fokus

2023-05-29

Vad innebär det att vara barnmorska i Ghana och hur kan fackligt samarbete bidra till högre löner, bättre arbetsvillkor och mindre diskriminering?

Välkomna till ett panelsamtal på Järvaveckan om ett partnerskap som bidrar till att barnmorskor i Ghana får mer respekt och bättre arbetsmiljö. Vi diskuterar fackligt samarbete och kompetensutbyte med utgångspunkt i ett unikt utvecklingsprojekt i Ghana.

Panelsamtal: Facklig och professionell samverkan. Utbyte mellan Ghana och Sverige - hur kan samverkan mellan förbund påverka barnmorskor och sexuell och reproduktiv hälsa?

I panelen:

Maria Nyberg, generalsekreterare för Union to Union, som ansvarar för biståndsprojektet Empower Midwives Association i Ghana med syfte att ge Ghanas barnmorskor bättre arbetsvillkor och en starkare röst.

Johanna Blomgren, barnmorska, doktorand och delaktig i arbetsgruppen för Ghana Projektet som varit i Ghana och träffat barnmorskor på sjukhus och mindre kliniker.

När: 2 juni, 18:00-19:00

Var: Tält: A08a

Arrangör: Svenska Barnmorskeförbundet

Tillgänglighet: Ingen textning / tolkning

Språk: Svenskt tal

Lär dig mer om samarbetet mellan Ghana Registered Midwives Association (GRMA) och Svenska Barnmorskeförbundet som genomförs med stöd från Union to Union.

Att jobba som barnmorska innebär stora risker

Det finns stor potential för barnmorskorna i Ghana

Barnmorskor samarbetar med Ghana för facklig styrka

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.