Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Till vänster syns Union to Unions logga. Till höger en närbild på en kvinna.

Anna Kakuli

Foto: Anna Kakuli

Anna Kakuli ny kommunikationschef på Union to Union

2022-10-28

Anna Kakuli är Union to Unions nya kommunikationschef. Hon tillträdde tjänsten i slutet av oktober och ansvarar för enheten för kommunikation och påverkan.

– Jag ser fram emot att leda Union to Unions arbete med kommunikation och opinionsbildning i en tid när det är viktigare än någonsin att visa att långsiktigt bistånd gör skillnad och att den fackliga rörelsen bygger demokrati.

Berättelser i fokus

Anna har lång erfarenhet av att arbeta med kommunikation och opinionsbildning inom civilsamhället och kommer närmast från biståndsorganisationen We Effect, där här hon ledde kommunikationsstaben. Hon har tidigare varit stationerad i Kenya där hon tillbringat mycket tid i fält. Anna är även utbildad journalist och har arbetat på flera samhälls- och nyhetsredaktioner.

– Jag brinner för att leda kommunikationsprojekt med starka berättelser i fokus som bidrar till förändring, säger Anna Kakuli och fortsätter:

– Vi har en viktig roll i att lyfta fram de modiga människorna i låg- och medelinkomstländer som orkar och vågar driva förändring. Människor som när de organiserar sig på arbetsplatsen får utstå hot mot familjemedlemmar, sin inkomst och i värsta fall sitt liv.

En stark och viktig röst

Den globala utvecklingen för mänskliga rättigheter i arbetslivet är mycket negativ, samtidigt som det internationella utvecklingssamarbetet som bedrivs runt om i världen leder till ökad jämställdhet i arbetslivet, rimligare arbetsvillkor och löner som går att leva på. Att förändring pågår och är möjlig är enligt Anna ett viktigt budskap.

– Union to Union spelar en viktig roll i det globala utvecklingssamarbetet och stort fokus kommer att ligga på att lyfta fram de resultat vi, som LO, TCO och Sacos organisation för det fackliga utvecklingssamarbetet, uppnår tillsammans med våra samarbetsorganisationer runt om i världen.

– Med rekryteringen av Anna tar vi nästa steg för att lyfta Union to Unions roll som en stark röst för de fackliga globala frågorna. Annas breda erfarenhet men också djupa engagemang och hennes sätt att använda personers berättelser för att nå fram med viktiga budskap blir en tillgång för hela vår organisation. Hon är dessutom en stark och driven chef med ett tydligt uppdrag att utveckla och stärka vår verksamhet, in i en ny ansökan och period. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Anna, säger Maria Nyberg, Generalsekreterare på Union to Union.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.