2013-09-26

World day for Decent Work 7 oktober

Den 7 oktober är det World day for Decent Work.  En manifestation för schysta arbetsvillkor för alla, var man än jobbar. Förra året arrangerades 424 event i 74 olika länder. Hur uppmärksammar ni den här dagen?

Världsfacket ITUC har lanserat en webbplats där fackliga organisationer och andra grupper kan ladda ner material för sina aktiviteter. Det gå också att där registrera sig och lägga upp information om de egna aktiviteterna man planerar.

- World day for Decent Work är en dag när arbetande människor, deras fack och de som stödjer dem mobiliserar för att uppnå schysta villkor och arbeten för alla och respekt för arbetstagares rättigheter. Vi siktar på att överträffa förra årets resultat av 424 event i 74 länder, och föra fram krav från arbetande människor och deras familjer till regeringar, arbetsgivare och internationella institutioner, säger Sharan Burrow, Generalsekreterare ITUC.

Det är sjätte året som World day for Decent Work arrangeras. Varje deltar miljontals människor i hundratals evenemang och manifestationer från Fiji i öst till Hawaii i väst.

Till webbplatsen för World day for Decent Work