Foto: Anna Nylander
2020-02-24

Vi söker en ekonomichef

Union to Union söker en ekonomichef till kansliet i Stockholm. I rollen som ekonomichef på Union to Union ansvarar du för att leda och utveckla arbetet med intern styrning och kontroll. Du trivs med att arbeta i en mindre idédriven organisation som har en stor internationell verksamhet och uppskattar variationen av strategiska och operativa uppgifter. Senast 9 mars behöver vi ha fått in din ansökan!

Till kansliet i centrala Stockholm söker vi nu en ekonomichef. På kansliet arbetar ett 20-tal medarbetare som främst handläggare, rådgivare, controller och kommunikatörer. Kansliets uppgift är att säkerställa och utveckla metoder och processer för genomförandet och kvalitetssäkring av Union to Unions verksamhet, samt utvärdering av resultat och effekter. 

Om tjänsten

I rollen som ekonomichef på Union to Union ansvarar du för att leda och utveckla arbetet med intern styrning och kontroll. Du får en viktig roll i det utvecklingsarbete som kansliet driver som bland annat handlar om att engagera nya partners och finansiärer av verksamheten samt effektivisera processer och projekthantering inklusive ekonomisk redovisning och uppföljning av projekten.  Du ansvarar även för att utveckla effektiva administrativa rutiner och processer för organisationen i sin helhet.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till kanslichefen. I din roll som ekonomichef har du en samordnande roll utan personalansvar. Du är en del av staben tillsammans med en administratör/ekonomiassistent samt en verksamhetsutvecklare. Du har ett nära samarbete med de tre controllers som är knutna till projektverksamheten.

I din roll som ekonomichef ingår ansvar för:

 • redovisning, budgetering, rapportering, analys och uppföljning
 • upphandlingar och avtal
 • efterlevnad av givares regelverk
 • kontakter med revisorer
 • antikorruptionsfrågor
 • HR- frågor
 • IT, upphandling av tjänster, varor och system
 • Övergripande administrativt ansvar

Din profil

För att trivas och lyckas i rollen har du mycket goda kunskaper i ekonomi och gedigen erfarenhet av komplex redovisning. Du har arbetat som ekonomichef eller senior controller. Du är van att arbeta verksamhetsnära och i en roll där du rapporterar löpande. Du är bra på att identifiera verksamhetens utmaningar och behov av stöd, liksom att föreslå, genomföra och följa upp förändringar och utvecklingsinsatser.

Du trivs med att arbeta i en mindre idédriven organisation som har en stor internationell verksamhet och uppskattar variationen av strategiska och operativa uppgifter.  Du arbetar konsultativt och trivs extra bra när du får bidra med ditt positiva sätt och bidra till en god arbetsmiljö.

Som person är du en relationsbyggare med mycket god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och i din kompetens samt har hög integritet. Du är noggrann, strukturerad, har ett analytiskt förhållningssätt och ett intresse för detaljer samtidigt som du har en tydlig blick för helheten. Du är tydlig, tar initiativ, hittar lösningar och följer upp.

Kunskaper och erfarenheter

 • Gedigen erfarenhet inom redovisning, ekonomistyrning och budgetprocesser
 • Erfarenhet av projektarbete och projektredovisning
 • Kunskap om och erfarenhet av att utveckla administrativa processer
 • God systemvana (ekonomi- och projekthanteringssystem)
 • God förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt, såväl på svenska som engelska.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
 • Erfarenhet av upphandlingar
 • Akademisk utbildning inom ekonomi

Det är meriterande om du har erfarenhet av ideell sektor/facklig organisation samt erfarenhet av internationellt arbete/utvecklingssamarbete.
Vi utgår från att du delar vår syn på värdet av fackligt arbete och organisering

Tjänstens omfattning

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Vi eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Så här söker du

Sista ansökningsdag är 9 mars 2020. Urval och intervjuer sker löpande.

Skicka in din ansökan här via Brightness Executive Searchs webbportal som du hittar här.

Mer information

I denna rekrytering samarbetar vi med Brightness Executive Search. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: ake@brightness.se

Facklig kontaktperson är Emir Figueroa, tel: 08-7980032, e-post: emir.figueroa@uniontounion.org

 

 

Om Union to Union

Union to Union är de svenska fackens (LO, TCO, Saco och deras medlemsförbund) gemensamma organisation för internationellt utvecklingssamarbete. Union to Union är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Union to Union har funnits sedan 1977 och är en av Sidas så kallade strategiska partner organisationer. Organisationen jobbar tillsammans med de svenska fackförbunden och har projekt i alla världsdelar. I Sverige arbetar Union to Union med att skapa medvetenhet om globala arbetsmarknadsfrågor, det fackliga utvecklingssamarbetet och vikten av bra arbetsvillkor i alla världens länder.