2021-11-12

Va? Måste klimatomställningen ske rättvist!??

Vad? Direktsänt seminarium. Observera att Arbetarfilmfestivalen slår upp dörrarna 19:00 och sändningen drar igång så snart publiken intagit sina platser, någon gång mellan 19:05 och 19:10.

När? Fredag den 12 november kl 19:00.

Över hela världen jobbar fackföreningsrörelsen för att klimatomställningen ska inkludera alla människor, även dem som lever i länder med utbredd fattigdom; det är ju dessutom där en stor del av Sveriges konsumtionsbaserade utsläpp sker. 

Svenska fackförbund, som Handels och Vision, satsar genom Klimatagendan på att utbilda medlemmarna i rättvis omställning. Trots alla insatser är fackförbundens roll för en hållbar framtid, en Just Transition, rätt så okänd. 

Ta chansen att bli mer insatt i varför fackförbunden i Sverige och globalt är nyckeln till en ekonomiskt och klimatpolitiskt fungerande och jämlik framtid – passa på att få inspiration till vad du kan göra!

Var? Detta seminarium är en del av Arbetarfilmfestivalen. Det kommer att direktsändas via Union to Unions Youtubekanal med start klockan 19:00 på fredag den 12 november.

Deltagare: 
Maria Suárez, projektledare klimatombud, fackförbundet Vision 
Ola Palmgren, politisk samordnare, fackförbundet Handels 
Anna Linell, projektledare Klimatagendan, tankesmedjan Global Utmaning
Catarina Silveira, Union to Unions klimatexpert 
Moderator: Maja Aase, Union to Union

Bildinformation: Arbetstagare från ett garveri utanför Dhaka, Bangladesh. G.M.B. Akash/Panos Pictures.