Foto: Susanne Hedberg
2020-10-09

Union to Union söker praktikanter

Union to Union samordnar LO, TCO, Saco och deras medlemsförbund i det internationella fackliga utvecklingssamarbetet. Genom att praktisera hos oss har du chansen att lära dig om hur den svenska fackföreningsrörelsens solidaritetsarbete bidrar till schysta arbetsvillkor, fattigdomsbekämpning och mänskliga rättigheter i arbetslivet runtom i världen. 
 

Är du intresserad av globala frågor och vill stärka dina kunskaper om facket som utvecklingsaktör? Sök praktik hos Union to Union! 

Vi söker två personer för praktik på heltid till vårt kansli i Stockholm under vårterminen 2021, en praktikant till programgruppen och en till gruppen som arbetar med kommunikation, policy och påverkan. 

Till programgruppen söker vi en person som vill lära sig om arbetet med internationella projekt och/eller att stärka policyarbetet inom ett specifikt tematiskt område. Vi ser gärna att du har erfarenhet från någon av Union to Union samarbetsländer. Din akademiska bakgrund kan variera. Till exempel är du samhällsvetare, jurist, ekonom eller kanske är du utbildad inom miljö och klimatfrågor, migrationsfrågor eller jämställdhet. 

Till gruppen som arbetar med kommunikation, policy och påverkan söker vi dig som har kunskaper i och intresse för kommunikations – och påverkansarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika former av digital kommunikation. Under praktiken kommer du utgöra en del av den grupp som arbetar löpande med vår kommunikation men du kommer även lära dig mer om påverkansarbete genom att delta på möten, skriva underlag samt arrangera seminarier och events. Din akademiska bakgrund kan variera men sannolikt har du en samhällsvetenskaplig inriktning i din utbildning.

Ange i din ansökan vilken av praktikplatserna du är intresserad av eller om du kan tänka dig båda två.

Din bakgrund och kompetens
Praktikplatsen ställer krav på god allmänbildning, mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt ett intresse för internationella biståndsfrågor. Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Du ska läsa relevanta kurser eller program på universitetsnivå eller delta i något arbetsförberedande program. Det är meriterande om du har grundläggande förståelse för, och erfarenhet av, fackliga strukturer.

Omfattning och förutsättning
Praktiken genomförs heltid under vårterminen 2021. Praktiken är oavlönad och vi förutsätter att detta är en del av din utbildning/program och att du får CSN-medel eller på annat sätt får ersättning för din praktik. Praktiken utgår från vårt kansli på Upplandsgatan i centrala Stockholm men mot bakgrund av den pågående pandemin kommer hemarbete förekomma. 

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta Rosmarie Strasky, e-mail rosmarie.strasky@uniontounion.org, tel: 08-798 00 15
Välkommen med din ansökan inklusive CV och presentationsbrev där det framgår vilken/vilka av praktikplatserna du söker senast den 10 november 2020.