2014-01-17

Seminarium: Internationella idrottsevenemang & mänskliga rättigheter i arbetslivet

LO och LO-TCO Biståndsnämnd bjuder in till seminarium:

Stora internationella sportevenemang skapar ofta debatt om kränkningar av fackliga och andra mänskliga rättigheter, vilket sätter press på arrangörer och leverantörer. Men vilket ansvar har idrottsrörelsen?

Hur kan den svenska idrottsrörelsen driva kravet om att länder som får i uppdrag att anordna internationella idrottsevenemang lever upp till bl.a. ILOs kärnkonventioner om mänskliga rättigheter i arbetslivet? Hur arbetar de internationella idrottsförbunden med frågan om mänskligt hållbara OS och VM? På vilket sätt kan LO och LOs förbund, med sin erfarenhet av ILOs arbete och kunskap om internationella arbetslivsregler, stötta SOK och Riksidrottsförbundet i deras internationella arbete för att få till bindande krav på arrangörsländerna?

Hör bland andra Karin Mattsson Weijber, Riksidrottsförbundets ordförande, Viveka Risberg, kanslichef Swedwatch, Karl-Petter Thorwaldsson, LOs ordförandeoch Johan Lindholm, Byggnads ordförande, diskutera fackens och idrottsrörelsens syn på mänskliga rättigheter i arbetslivet.
Efter seminariet bjuder vi på fika och mingel!

Datum: fredagen den 17 januari 2014
Tid: kl 13.00-15.00 (fika och mingel kl 15.00-16.00)
Plats: Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, Lidingövägen 1, Stockholm

Program och information om anmälan finns på LOs hemsida:

http://www.lo.se/start/seminarium/internationella_idrottsevenemang_amp_m...

Välkomna!