Seminarium 23 april: Hur påverkas andra av vårt resande?

LO-TCO Biståndsnämnd bjuder på lunchsmörgås och ett intressant samtal:

Svenskarna reser som aldrig förr och turistindustrin är i dag en av de största inkomstkällorna för många länder. Men hur ser arbetsvillkoren ut i denna omfattande industri? Vilka konsekvenser har vårt resande på lokalbefolkningen och miljön?

Nätverket Schyst resande arbetar med att lyfta de sociala och ekonomiska baksidorna av resandet i världen. Organisationerna som ingår i nätverket: Ecpat, Svenska Kyrkan, Fair Trade Center, Hotell- och restaurangfacket, Unionen och IOGT-NTO-rörelsen arbetar alla med mänskliga rättigheter utifrån olika perspektiv.

Eléonore Elfström Fauré, verksamhetsansvarig på Fair Trade Center berättar om rapporten "En exkluderande resa", som handlar om reseindustrin och dess konsekvenser. Therese Hulthen, andre förbundsordförande i Hotell- och restaurangfacket informerar om rekommendationerna till researrangörerna. Helena Klingvall från Ecpat berättar om samarbetet med resenäringen kring barnsexturism.

Tid: Torsdagen den 23 april, 10.00 - 12.00
Plats: Norra Latin, City Conference Centre, Drottninggatan
71 B, Stockholm

Mellan 11.30 och 12.00 finns möjlighet att göra personliga intervjuer med föreläsarna.

Läs mer om Schyst resande: www.schystresande.se.  

Eftersom vi i samband med föreläsningen bjuder på en lunchmacka vill vi veta hur många som kommer. Om du är vegetarian eller har någon allergi, vänligen uppge det när du anmäler dig.

Anmäl dig senast den 21 april till margareta.gadefelt@lotcobistand.org, 08-796 28 87.

Välkommen!