En bild på alla Union to Unions infrmationsmaterial

Så kan du använda vårt material

Det är fortfarande få som känner till att medlemskap i facket i Sverige bidrar till starkare fack och bättre arbetsvillkor även i andra länder. Här är några tips på hur du kan använda Union to Unions material för att förändra detta. Glöm inte heller att höra av dig till ditt förbund för att komplettera med deras informationsmaterial om internationellt arbete.

  • Dela ut materialet på fackliga utbildningar och interna möten för att öka kunskapen bland era medlemmar.

Det kan räcka med att dela ut någon av våra broschyrer på ett möte eller ha det framme på fackets kontor. Eller visa en av våra korta filmer i inledningen av ett fackligt möte. Då får de fackliga medlemmarna en grundläggande kunskap om vad deras medlemskap bidrar till globalt. Vill du gå steget längre och hålla i en utbildning, föreläsning eller workshop om det internationetlla arbetet? På sidan utbildning och information hittar du powerpointpresentationer och workshopövningar att utgå ifrån för att hålla ett fördjupande pass. Där hittar du också kontaktuppgifter till oss om du vill att vi ska komma för att hålla en föreläsning eller workshop.

  • Använd broschyrerna när ni rekryterar nya medlemmar till facket.

Undersökningar visar att unga är speciellt engagerade i globala frågor, så se till att ditt förbunds studentrekryterare har tillgång till skrifterna och lär sig det grundläggande om ditt förbunds internationella arbete.

  • Om du är lärare, använd Union to Unions informationsmaterial i din skolundervisning!

Materialet passar perfekt för att diskutera fackens roll och hur vi kan skapa schysta arbetsvillkor och hållbar utveckling genom organisering och konsumentmakt. Till flera av våra skrifter finns också tillhörande lärarhandledningar.