Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Foto: Susanne Hedberg/Union to Union

Praktikanter till Malaysia och Sydafrika

2019-08-27

Nu är Union to Unions praktikantprogram 2019 igång! Här är Isabelle och Stina – våra två fantastiska praktikanter!

Under hösten kommer Isabelle och Stina göra praktik på det globala facket IndustriALL:s regionkontor i Malaysia och Sydafrika. Huvudsyftet med praktiken är att de ska öka sin kunskap om globala fackliga frågor. Men de kommer även att bidra till det fackliga arbetet på plats.

Isabelle och Stina kommer dessutom att dela med sig av den kunskap de samlar på sig under praktiken i Union to Unions kanaler. Du kommer att kunna följa dem på vårt Instagram-konto och när de kommit hem i januari kommer de även att jobba ett par veckor med att sprida kunskap om det fackliga arbetet i de länder de arbetat i, genom föreläsningar och/eller artiklar.

Lär känna våra praktikanter:

s regionkontor i Malaysia.

Isabelle Olausson

  • Gör praktik i Malaysia på det globala industrifacket IndustriALL:s regionkontor för SydÖstra Asien.

Hej! Mitt namn är Isabelle Olausson och jag är 26 år gammal. Jag är från Karlskrona men jag har bott i Göteborg sedan 2013. I Göteborg läser jag en master i Mänskliga Rättigheter och jag har nu fått den fantastiska möjligheten att ha min praktik på det globala industrifacket IndustriALL:s regionkontor i Kuala Lumpur, Malaysia.

Jag har länge varit intresserad av globala frågor samt det fackliga arbetet och jag tror på den viktiga roll som facket har i att förverkliga mänskliga rättigheter globalt.

Stina Pettersson

  • Gör praktik i SydAfrika på det globala industrifacket IndustriALL:s regionkontor för Afrika söder om Sahara.

Hej! Jag heter Stina och är Union to Unions praktikant på IndustriALL:s regionalkontor i Johannesburg i höst. Sydafrika har en väldigt spännande facklig historia, och även om regionalkontorets arbete ofta handlar om andra länder i Subsahariska Afrika, så är jag taggad på att bo i just Johannesburg. Det är viktigt att som fackligt intresserad se hur situationen för arbetstagare ser ut i andra delar av världen - vad som skiljer oss åt, vad vi har gemensamt, och hur solidariteten ska fungera.

Fackens roll var inte en självklar del av historien när jag blev politiskt intresserad, men nu tycker jag att de ger möjlighet att jobba tillsammans och känna gemenskap, och hoppas på att få göra det i höst!

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.