Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Stefan Tell

Kanslichef Sofia Östmark går vidare till nytt uppdrag

2021-04-06

Sofia Östmark lämnar sin nuvarande tjänst på Union to Union i mitten på maj för att bli departementsråd och enhetschef för en ny enhet för migrationsfrågor på Justitiedepartementet.

– Det har varit roliga och utvecklande år på Union to Union. Det känns spännande med den nya tjänsten men samtidigt vemodigt att lämna. Jag brinner för det internationella fackliga utvecklingsarbetet men när jag blev erbjuden att leda Justitiedepartementets nya enhet för migrationsfrågor blev det svårt att tacka nej. Jag lämnar en välmående organisation och är övertygad om att Union to Union står väl rustade för att fortsätta arbetet med att stärka mänskliga och fackliga rättigheter världen över.

Sofia Östmark lämnar uppdraget den 14 maj 2021. Tillförordnad kanslichef under tiden från den 15 maj till ny kanslichef finns på plats är Lennart Reinius, Programchef på Union to Union.

För Peter Hellberg, ordförande i Union to Union påbörjas nu en rekryteringsprocess.

– Vi är tacksamma för det värdefulla arbete som Sofia uträttat och önskar henne lycka till med det nya uppdraget. Vi hade gärna haft kvar Sofia men nu inleder vi arbetet med att hitta en efterträdare, säger Peter Hellberg.

För mer information kontakta: Philippe Fernström chef för Policy, Påverkan och Kommunikation. philippe.fernstrom [at] uniontounion.org eller 073-753 66 88

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.