Hoppa till huvudinnehåll

Fackligt bistånd skapar tryggare arbetsmiljö

2019-11-13

En gruppvåldtäkt och ett mord på en buss i Indien blev på sätt och vis startpunkten för ett av fackförbundet Sekos globala projekt. Nu har det lett till en säkrare arbetsmiljö för kvinnliga busskonduktörer i delstaten Maharashtra.

Det var i december 2012 som den brutala gruppvåldtäkten på en buss i Delhi ägde rum. En kvinnlig läkarstudent våldtogs och misshandlades till döds av en grupp män på bussen. Händelsen fick stor uppmärksamhet både i Indien och internationellt. Det visade sig vara vanligt att kvinnor utsätts för grova sexuella trakasserier på bussar i Indien. Inte minst kvinnliga busskonduktörer drabbas.

Seko och den globala federationen för facken i transportsektorn, ITF, tog kontakt med facket MSTKS som organiserar anställda på det statliga bussbolaget i delstaten Maharashtra i västra Indien. Nu arbetar facken tillsammans i ett projekt för att stärka kvinnornas ställning både i facket och på jobbet.

Utbildning i Kanada

Via projektet, som Seko och ITF står bakom, har ett antal kvinnor från Maharashtra exempelvis fått åka på utbildning hos ett kanadensiskt fackförbund. Där har de utbildat sig till så kallade ”Women´s Advocates”.

– De är ett slags representanter, som ska jobba mot sexuella trakasserier på arbetsplatserna. De har sedan utbildat fackliga kollegor, så nu finns det representanter på alla de 250 bussdepåerna i Maharashtra, säger Annica Barning, ombudsman och projektkoordinator på Seko.

Hon berättar att kvinnornas arbetsmiljö på bussarna har blivit tryggare sedan projektet startade. Nu finns det någon att vända sig till för den som blir trakasserad. Seko och ITF har varit delaktiga i utbildningen, och de har också varit med och träffat arbetsgivaren, det statliga bussbolaget.

– De fackliga på bussbolaget känner ett stöd från oss internationella kollegor. Och arbetsgivaren vet att de har ögonen på sig. När trakasserier anmäls till bussbolaget blir det numera varningar, omplaceringar eller uppsägningar för förövaren. Tidigare sopades allt under mattan.

Enligt Annica Barning har kvinnorna stärkt sina positioner både på företaget och i facket, vilket var ett av målen med projektet. I förbundet MSTKS finns det numera minst tre invalda kvinnor på alla nivåer – statlig, regional och lokal.

Annica Barning, ombudsman och projektkoordinator på Seko

Fackligt samarbete inspirerar

Att Seko i Sverige samarbetar globalt med fackförbund i andra delar av världen är en självklarhet, enligt Annica Barning, det är ju så arbetsmarknaden ser ut i dag. Företagen jobbar globalt och då måste facket också göra det:

– Det finns ingen motsättning mellan att bedriva facklig verksamhet lokalt och globalt. Det handlar om solidaritet och om att jobba för att förbättra villkoren för våra kamrater i andra länder. Men vi kan också bli inspirerade och lära oss av hur andra jobbar med organisering till exempel. Att möta fackliga som jobbar under helt andra villkor än våra har varit omvälvande för mig!

Text: Anna Hjorth
Foto och film: Stefan Nilsson

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.