Union to Union deltar i MR-dagarna 2019
2019-11-14

Union to Union deltar i nordens största forum för mänskliga rättigheter

Tycker du att en mänsklig rättighet är att ha schysta arbetsvillkor och en säker arbetsmiljö? Drömmer du om att göra skillnad för arbetstagare som inte kan leva på sin lön och inte känner till sina rättigheter? Eller är du intresserad av att veta mer om demokrati och arbetsmarknadsfrågor i utvecklingsländer? Då ska du ta dig till Linköping för att prata mer med oss på Union to Union under Mänskliga Rättighetsdagarna den 14–16 november!

Vi kommer finnas på plats i Linköping Konsert & Kongress i monter G9. I år har vi en working-closet där du kan se hur många som arbetar med dina kläder innan de hamnar i din garderob. Med oss har vi också ett spel om organisering, som bygger på det klassiska spelet råttfällan. Kanske blir det du som vinner en finfin Union to Union tygkasse? Du kan även plocka på dig vårt utbildningsmaterial och lära dig mer om fackligt utvecklingssamarbete!

Kom och lyssna på spännande samtal om hälsa i arbetslivet. Seminariet arrangeras av Union to Union tillsammans med MR-dagarnas kansli och Swedwatch i Crusellhallen den 16 november kl. 10:00 11:00. Lördagen bjuder på ett fullspäckat scenprogram med fri entré till samtliga seminarier så passa på att komma i tid och kickstarta dagen med att lyssna på vårt seminarium ”Human cost of Consumption” med talare från IndustriAll, Union to Union och Swedwatch. Mer information om seminariet finner du nedan.

Seminarium: Human cost of Consumption
Tid: 16 november, 10:00 – 11:00
Vad: Samtal med fokus på hälsa och arbete inom ICT- branschen och hur olika aktörer kan arbeta tillsammans för att bidra till en klimatomställning som tar hänsyn till arbetstagares rättigheter, hälsa och säkerhet.
Medverkande: Sofia Östmark, generalsekreterare, Union to Union, Glen Mpufane Director for Mining and DGOJP, IndustriALL och Sanjida Shamsher, Researcher, Swedwatch

Seminariet hålls på engelska och erbjuder teckenspråkstolkning

Seminariet går att se i efterhand på MR-dagarnas YouTube-kanal.