2018-02-09

#metoo – nordiska fackliga verktyg i ett globalt perspektiv

Seminariet är nu fullsatt. Du kan dock se seminariet Live eller i efterhand på TCO:s hemsida och Union to Unions facebooksida

Hur kan vi fackligt motarbeta trakasserier på arbetsplatsen och bryta tystnadskulturen? Vi diskuterar frågeställningar som väckts av #metoo i ett nordiskt och globalt perspektiv. Union to Union, TCO och Nordens Fackliga SamorganisationNFS, bjuder på lunch och samtal om jämställdhet i arbetslivet i Norden och globalt.

Seminariet inleds av världsfacket ITUC:s generalsekreterare Sharan Burrow (via länk), som presenterar den globala kampanjen för en ny ILO-konvention mot könsbaserat våld. Panelen diskuterar också hur vi fackligt kan utveckla jämställdheten i arbetslivet i Norden, för att förebygga våldet och trakasserierna som belysts genom alla vittnesmål.

I panelen: TCO:s ordförande Eva Nordmark, finska servicefacket PAM:s och UNI Globals ordförande Ann Selin, norska LO:s vice ordförande Peggy Hessen Følsvik och Saco-förbundet Juseks vd Magnus Hedberg. Samtalet modereras av Kristina Henschen, chef för Union to Union.

Tid: fredagen den 9 februari, kl. 12.00 - 13.30 (lunch 11.30-12.00)

Plats: TCO, Linnégatan 14, 114 94 Stockholm

Anmälan: Seminariet är nu fullsatt. Du kan dock se seminariet live eller i efterhand på TCO:s hemsida och Union to Unions facebooksida. Du kommer även kunna lyssna på det i efterhand i Union to Unions poddcast Globalt facksnack.

Välkommen!

Kan du inte komma?

Om du inte har möjlighet att delta på plats går det även bra att se seminariet live via vår YouTube-kanal eller lyssna på det i efterhand i vår podd Globalt facksnack.