2017-09-29

Bokmässan: Mens – en fråga om mänskliga och fackliga rättigheter

Fackförbundet Vision, Akademikerförbundet SSR och Union to Union bjuder in till seminarium under bokmässan i Göteborg:

Menstruation är ett globalt skamtecken. Mensskydd ska gömmas, blodet osynliggöras. När skammen kombineras med fattigdom blir den till en kollektiv katastrof som hindrar personer som menstruerar från att gå i skolan och att arbeta. Utan vatten, toaletter, kunskap och tillräckligt med lön för att köpa mensskydd nekas de som har mens tillgång till grundläggande rättigheter.
Men fackföreningsrörelsen ser det som sin uppgift att bryta detta tabu och våga tala om problemen med mens – på samma sätt som vi talar om andra hinder och förtryck. Två svenska fackförbund, Vision och Akademikerförbundet SSR, berättar om deras initiativ att se till att mensen ses som en facklig fråga internationellt.

Välkommen till ett samtal om mens, mänskliga och fackliga rättigheter!

Deltagande:
Mikael Ruukel, internationell sekreterare, Vision
Heike Erkers, ordförande Akademikerförbundet SSR
Kristina Henschen, samtalsledare. Chef, Union to Union

När: Fredag 29/9 kl 10.00- 10.30
Var: Internationella scen, Internationella torget på vån 2, Bok- och biliotekmässan, Göteborg

Inträde: För att gå på detta seminarium krävs en entrébiljett till bokmässan. Det behövs dock inget seminariekort. Läs mer om bokmässans priser här.

För dig som inte kan kan vara på plats

Alla programpunkter på internationella scenen livesänds på internationella torgets hemsida. Du kommer även kunna se programmen i efterhand på deras YouTube-sida.