Några Syriska kvinnor promenerar till flyktinglägret där de bor i Libanon, efter en dags arbete. Flyktinglägret ingår i ett projekt för fackförbund, mänskliga rättigheter och offentliga tjänster av god kvalitet för migranter och flyktingar i MENA-regionen
2018-10-12

Norrköping: Lunchseminarium - Så stöttar du dina fackliga kollegor i världen

Varför jobbar svenska fack med att stötta arbetstagare i andra länder? Vad är poängen med det? Och hur går arbetet till? Allt fler fackligt aktiva mördas, hotas och misshandlas världen över. Det visar en rapport från världsfacket ITUC som publicerades i juni i år. Hur kan fackförbund i Sverige hjälpa fackliga kollegor runt om i världen?

Union to Union, Vision och Vårdförbundet bjuder in till lunchseminarium i Norrköping 12 oktober om fackens internationella solidaritetsarbete, ett samtal om hur facken kan arbeta på olika sätt för att stötta fackliga kollegor i världen. Hör Visions ordförande Veronica Magnusson berätta varför förbundet jobbar för att mens ska vara en arbetsmiljöfråga, att migranter inte ska utnyttjas på svarta marknaden och för att arbetsgivare ska arbeta förebyggande mot könsbaserat våld? Anneli Gåverud är coach på Vårdförbundet i Östergötland och har varit engagerad i förbundets internationella projekt i Lesotho i många år. Hur går det till att arbeta ”kollega till kollega” globalt genom sitt fackförbund.

Var: Sessionssalen i Förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21, Norrköping
Tid: Kl 11:30 - 13:00

Vision och Vårdförbundet deltar, precis som många andra förbund inom LO, TCO och Saco, i fackligt utvecklingsarbete för att göra världen till en bättre plats för arbetstagare. Projekten finansieras av Union to Union och handlar bland annat om att stärka facklig organisering, stötta påverkanssamarbeten och utbilda medlemmar i de mänskliga rättigheterna i arbetslivet och kollektiv förhandling.

Vi bjuder på lättare lunch! Maila till event@uniontounion.org ifall ni behöver specialkost. Alla våra luncher är vegetariska.

 

Veronica Magnusson, förbundsordförande på Vision

Anneli Gåverud, coach på Vårdförbundet i Östergötland

Se alla Vårdförbundets projekt här.