2016-04-29

Lunchmöte: Hållbar utveckling börjar i skolbänken

Trots att utbildning är en grundläggande mänsklig rättighet beräknas fortfarande 250 miljoner barn inte kunna läsa och skriva när de går i fyran. God utbildning för alla är också det fjärde av FN:s nyss antagna globala mål för hållbar utveckling. Forskning visar nämligen att inkluderande utbildning av god kvalitet för alla är en av de viktigaste grunderna för välstånd, hälsa och jämställdhet i varje samhälle. Enligt FN-agendan är också tillgången på kvalificerade lärare en viktig förutsättning för utbildningens kvalitet. Samtidigt pressas lärare världen över både av förtryckande regimer och krympande ekonomiska förutsättningar.

Hör Ruby Toro Moreno, jämställdhetssekretariatet, FECODE, Colombia, Fatima da Silva, styrelseledamot CNTE, Brasilien och vice ordförande i Education International Latinamerika och Carmen Brenes, generalsekreterare ANDE, Costa Rica berätta om hur facket står upp för en kvalitativ skolgång för alla, för lärarnas mänskliga rättigheter i arbetslivet och vikten av stärkt jämställdhet och demokrati inom sektorn.

Robert Gustafson, internationell sekreterare på Lärarförbundet, berättar också om sitt samarbete med lärarorganisationer i ett stort antal länder och om hur lärare världen över uppmärksammar rätten till utbildning under just denna ”Global Action Week”.

Seminariet streamas på denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=Jk5iae0AJgc 

Var: TCO, Linnegatan 14
När: 29 april, 11.30 – 13.00
OBS! Seminariet kommer att hållas på spanska och tolkas till svenska.

Vi bjuder på lättare lunch, ange eventuella allergier i formuläret.

Anmälan är bindande, använd formuläret nedan.