Arbetstagare på plantage i Zambia
2018-10-08

Jönköping: kvällsföreläsning om det globala fackliga utvecklingsarbetet!

Med anledning av World day for decent work bjuder LO-facken i Jönköping och Union to Union in till en kvällsföreläsning om det globala fackliga utvecklingssamarbetet.

Hur ser arbetsförhållandena ut för våra kollegor i andra delar av världen? Vilken skillnad gör det fackliga internationella solidaritetsarbetet för fackförbund och arbetstagare i länder där orättvisorna är stora? Hur går arbetet till? Vad kan vi göra lokalt för att förbättra situationen för våra kollegor globalt?

Union to Union är fackens bistånds- och solidaritetsorganisation och samordnar LO, TCO, Saco och deras medlemsförbund i det internationella fackliga utvecklingssamarbetet. Tillsammans stöttar de svenska förbunden ett hundratal projekt i ungefär lika många länder.

Vi börjar kvällen kl 18.00 på Kafé Braheparken, Kyrkogatan 16 i Jönköping och håller på till runt 19.30. Vi bjuder på fika!

Detta är ett seminarium för alla som är nyfikna, oavsett vilken fackförening du är med i (eller om inte är med i någon ännu). Är du med i något av LO, TCO och Sacos fackförbund är du med och bidrar till Union to Unions arbete.

Varmt välkomna! Du behöver inte anmäla dig, men sprid gärna denna inbjudan eller facebook-evenemanget.