Fairtrade consumer shopping basket
2018-10-21

Fairtrades höstkampanj vecka 41 och 42

Vi vill att fler ska upptäcka hur enkelt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom genom att välja Fairtrade-märkta produkter. Därför har vi varje höst en stor kampanj som engagerar butiker, konsumenter och många fler.

Fairtrade i butiken
Under kampanjen uppmärksammas Fairtrade i många av Sveriges livsmedelsbutiker, genom skyltning, priserbjudanden, provsmakningar och andra aktiviteter.

Lokalt engagemang
I Fairtrades aktivitetsbank hittar du massor av goda idéer på hur du kan lyfta Fairtrade i ditt lokala sammanhang under kampanjveckorna. Du kan exempelvis arrangera en butiksdemo eller dra ihop dina vänner och genomföra en morotsmobb! För fler tips och material att använda i ditt lokala engagemang under kampanjen, kontakta info@fairtrade.se.

Rikstäckande annonsering
Under kampanjveckorna syns Fairtrade genom rikstäckande utomhusreklam, på kundvagnar i många av landets större butiker samt genom annonsering på internet och i sociala medier.

Vill du veta mer om vad som händer under kampanjen?
För mer information om kampanjen i vecka 41-42, kontakta någon av oss som jobbar på Fairtrade, eller maila till info@fairtrade.se.