2017-12-15

Facket har femte mäktigaste biståndsrösten

Genom Kristina Henschen och Union to Union har facket en stark röst inom biståndsvärlden - den 5:e mäktigaste i Sverige, enligt Omvärldens ranking för 2017!

Sedan 2009 har det globala nätmagasinet Omvärlden utsett de mest inflytelserika opinionsbildarna i biståndsdebatten. I år hamnade Kristina Henschen, chef på Union to Union, femma. Det innebär att anständiga arbetsvillkor och fackliga rättigheter tar plats och syns i den svenska debatten.

– Jag är mycket hedrad, säger Kristina Henschen, chef för Union to Union. Det här är ett erkännande av fackens viktiga, globala arbete. Tillsammans, i världens största folkrörelse, arbetar vi mot fattigdom och för schysta villkor.

 
 
Så valde OmVärlden

För att kora de tio mest tongivande opinionsbildarna har OmVärldens redaktion dels bett läsarna nominera personer och sedan rösta. Över 2000 personer var med och röstade. Omvärlden har tagit stor hänsyn till antalet röster men detta har inte varit helt avgörande, utan rösterna har viktats mot debattartiklar i de största svenska medierna, närvaro i sociala medier, interpellationsdebatter och andra utspel.

Källa: Omvärlden