Foto: Emre Sorkun Svenska Musikerförbundet har gjort en film om musiker i Malawi, och om förbundets samarbetet med Malawis musikerförbund, Musicians Union of Malawi, som stöds av Union to Union.
2019-05-10

Dokumentär: Så jobbar musiker i Malawi för jämställdhet

"Vårt mål med filmen är att informera våra medlemmar och andra intresserade om det utvecklingssamarbete vi driver tillsammans med fackliga kollegor i andra länder, och hur vårt samarbete stödjer dem i deras arbete som musiker och fackföreningsmedlemmar", säger Emre Sorkun på Svenska Musikerförbundet som gjort en dokumentär om samarbetet mellan musikerförbunden i Sverige och Malawi. 

Dokumentären, som är dryga 13 minuter lång, vill lyfta fram hur det är att vara musiker i Malawi. Den har ett särskilt fokus på hur det är att vara kvinna i musikbranchen och fackföreningsvärlden. Svenska Musikerförbundet samarbetar med musikerförbundet i Malawi, Musicians Union of Malawi (MUM), genom ett samarbetsprojekt som stöds av Union to Union.

Filmen visar diskussioner från en utbildning om organisering och jämställdhet, varvat med intervjuer från en av Malawis största musikfestivaler, Sand Music Festival. 

Filmen ska användas för informationsspridning och som diskussionsunderlag på fackliga utbildningar i Sverige. 

 

Filmen möjliggjordes genom informationsbidrag från Union to Union. 

Du kan också söka Union to Unions informationsstöd till fackförbund och fackförbundspress. 
https://www.uniontounion.org/informationsprojekt