Foto: Susanne Hedberg
2021-08-13

Union to Union söker controller

Är du ekonom och vill bidra till utvecklingen av anständiga arbetsvillkor i världen? Vill du vara med och utveckla den finansiella uppföljningen och redovisningen av vår verksamhet? Nu söker Union to Union en controller för en visstidsanställning. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som controller bidrar du till intern styrning och kontroll, analys inklusive kvalitetssäkring av projektbudgetar och rapportering, avtals- och revisionsfrågor. Du säkerställer tillämpningen av regelverk, riskanalys, riskhantering och organisationsbedömning och anti-korruptionsarbete. Du samarbetar med partnerorganisationer och bidragsgivare. Tjänsten är placerad på programenheten och du arbetar nära våra handläggare, programchef och andra kollegor. 

Kvalifikationskrav:

•    Ekonomisk utbildning på högskolenivå
•    Erfarenhet av arbete med ekonomisk redovisning och kvalitetssäkring av projektredovisning inom utvecklingssamarbetet
•    Goda kunskaper i att analysera revisionsrapporter och finansiell rapportering
•    Erfarenhet av riskbedömning och riskhantering
•    Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
•    God pedagogisk förmåga 

Meriter:

•    Utbildning i revision och/eller riskbedömning och riskhantering
•    Erfarenhet av internationellt arbete
•    Erfarenhet av fackligt arbete
•    Kunskap i andra språk, exempelvis franska, spanska eller annat

Du har jobbat några år inom ekonomi, har god samarbetsförmåga och kan även driva processer självständigt. Du är noggrann och ansvarstagande. Du är analytiskt lagd och har förmåga att förklara komplex ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt. Du ska ha möjlighet att genomföra de internationella resor som krävs i tjänsten. I urvalet kommer vi att lägga vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en visstidsanställning till 2023-03-31 på heltid, placerad i Stockholm. 

Vi vill ha din ansökan med CV och brev senast den 15 september, men vi kommer intervjua löpande under ansökningsperioden.

Skicka din ansökan till: jobb@uniontounion.org, märk ansökan: Controller

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

För mer information, kontakta

Ekonomichef Rosmarie Strasky, rosmarie.strasky@uniontounion.org  Tel. 072-728 67 76
Facklig representant, Marie Ende, marie.ende@uniontounion.org     Tel: 070-218 07 06

Union to Union är den samlade svenska fackföreningsrörelsens (LO, TCO och Sacos) organisation för bistånd och internationellt samarbete. Det är en partipolitisk och religiöst obunden organisation. Arbetet fokuserar på förbättrade arbetsvillkor i världen och vikten av fria och demokratiska fackförbund för att stärka de mänskliga rättigheterna i arbetslivet globalt och bidra till minskad fattigdom. Union to Union är en strategisk partnerorganisation till Sida. 

Union to Union befinner sig på en spännande förändringsresa med en strategi som inkluderar flera tematiska områden. Verksamheten omfattar idag ca 80 olika utvecklingsprojekt och ett 30-tal informationsprojekt. Kansliet i Stockholm består av ett 20-tal personer. Vi har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.