Foto: Beatrice Jansson Från vänster: Ella Säfström, Moa Pålsson, Philip Hammar och Olivia Nilsson är alla aktiva i Civilekonomernas studerandeutskott. De deltog vid lunchföreläsningen som studerandeutskottet arrangerade om den globala arbetsmarknaden till vilken Mats Wingborg var inbjuden som talare.
2019-05-17

Civilekonomernas studerandeutskott fixar föreläsning om globala frågor

Civilekonomernas studerandeutskott har arrangerat en lunchföreläsning om globala arbetsmarknadsfrågor på Stockholms universitet. Olivia Nilsson, ordförande för Studerandeutskottet berättar att de ville göra något som känns viktigt:

Alla förbund är medlemmar i Union to Union och det är viktigt för unga fackliga medlemmar att veta att de även stödjer en global verksamhet, säger hon. Många bryr sig om sin omvärld och vill inte bara vara med i facket för sin egen skull.

Olivia berättar att det varit lite svårt att nå ut med information kring seminariet men att de använt sig av Civilekonomernas nyhetsbrev och sociala medier, både egna och Civilekonomernas. De informerade också om föreläsningen på Saco studentråds medlemsråd i slutet på april, där också Union to Union deltog för att berätta om fackens internationella arbete.

Lunchföreläsningen genomfördes med informationsbidrag från Union to Union. Kanske vill du också arrangera en aktivitet med ditt förbund!? Hör av dig till beatrice.jansson@uniontounion.org