Jonas MalmströmKvinnor del av facket för kvinnor inom informella ekonomin i Indien, SEWA
2019-07-12

15 juli - 5 aug sommarstängt

Vi har sommarstängt mellan den 15 juli och 5 augusti. Då har vi väldigt begränsat med personal och kan inte garantera att någon svarar direkt om du hör av dig. Vi kommer inte heller vara aktiva i vår externa kommunikation, så som sociala medier. Men saknar du oss? Läs då vår verksamhetsberättelse! Vi hörs igen efter sommaren!

Tack till alla som bidragit till Union to Unions arbete under våren och till alla er som visat intresse för oss!

Om ni saknar oss under sommaren och vill bli inspirerad av vilken skillnad det globala fackliga arbetet gör, så vill vi tipsa om att läsa vår verksamhetsberättelse för 2018: Building democracy together!

I den lyfter vi resultaten av de projekt som de svenska fackförbunden arbetar med genom Union to Union. Fackens arbete gör stor nytta: jämställdheten i Sydamerika stärks, med ett effektivt arbete mot sexuellt våld och trakasserier; i Nepal kliver kvinnorna fram i samhället tack vare facklig utbildning och miljöprojektet i Kenya trycker på för en miljövänligare kollektivtrafik och fler gröna jobb. I 16 afrikanska länder har ett framgångsrikt projekt satt fokus på kvinnor som framtidens fackliga ledare och på Volvo Groups lastbilsfabrik i Thailand har arbetstagare förhandlat fram kollektivavtal med förbättrade villkor och lyckats få avskedade medlemmar åter i tjänst. Det här är bara några exempel på resultat.

Vi hoppas att ni ska bli lika inspirerande som vi av vilken skillnad det fackliga utvecklingssamarbetet kan göra för fattigdomsminskning och demokratiutveckling.

I höst fortsätter vi arbetet, tillsammans!

Vi hörs då!

/Personalen på Union to Union