Nyhetsarkiv

Så ska idrottsrörelsen främja mänskliga rättigheter

En ny handbok har lanserats av Riksidrottsförbundet och LO. Syftet är att hjälpa den svenska idrottsrörelsen i arbetet för mänskliga rättigheter inom nationell och internationell idrott.

- Att kombinera idrott med schysta villkor är fullt möjligt, säger Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO.

Handels riktar strålkastarna mot det internationella samarbetet

- Det har alltid varit viktigt för våra medlemmar att visa global solidaritet. En viktig del av Handels verksamhet är att samarbeta globalt, för att utveckla den fackliga strukturen både nationellt och internationellt, säger Karin Jungerhem, internationell ombudsman på Handelsanställdas förbund.

Grattis, DU förändrar världen!

Visste du att du är med i världens största demokratiprojekt?
I alla fall om du är med i facket, som de flesta i Sverige är.
Och vårt arbete leder till imponerande resultat, skriver Kristina Henschen, chef för Union to Union.

”ILO behövs nu mer än någonsin”

FN-organet ILO har antagit en historisk rekommendation som ska förebygga kriser och stärka grundläggande rättigheter i arbetslivet. Rekommendationen antogs vid ILO:s årliga arbetskonferens International Labor Conference, ILC, och innebär framgångar för arbetstagarsidan i förhandlingarna.

-Vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Oscar Ernerot, vid Union to Unions lunchmöte ”Schysta jobb, en förutsättning för fred”.

Lokalt initiativ skapade avtal med systembolaget om internationellt ansvar

Internationellt arbete på klubbnivå kan göra stor skillnad! Det visar Unionens fackklubb Systembolagets personalförening som efter knappt ett års globalt engagemang, förra veckan skrev under ett samarbetsavtal med Systembolaget, med syfte att förbättra arbetsvillkoren i världen.

Unik möjlighet för facken att påverka framtidens arbete globalt

Sveriges statsminister Stefan Löfven har tackat ja till uppdraget att leda en ny global kommission för framtidens arbetsliv tillsammans med Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim. ”Den svenska fackliga rörelsen har genom detta en unik möjlighet att påverka framtidens arbetsliv internationellt”, säger Union to Unions kanslichef Kristina Henschen.

Sidor