Nyhetsarkiv

Stort genomslag för #rightsindex 2017

Dagens lansering av ITUCs årliga rättighetsindex har skapat stort intresse bland fackförbund och nationell media idag. Union to Union listar rapporteringen som du inte vill missa för att fördjupa dig i den globala situationen för världens arbetstagare.

Global Rights Index 2017

ÖKAT HOT OCH VÅLD MOT VÄRLDENS ARBETSTAGARE
Mord, fängelse, hot och våld drabbar arbetstagare och fackligt aktiva i allt fler länder. Mellanöstern och Nordafrika rankas som de farligaste regionerna och läget fortsätter att förvärras.
I dag släpps världsfacket ITUC:s lista över de sämsta länderna att jobba i granskningen Global Rights Index.

Demokrati målet för fackets protester i Brasilien

I Brasilien står fackföreningsrörelsen enad i kritiken mot president Michel Temer. Centralorganisationen CUT planerar nu för ännu en generalstrejk. De kräver ett demokratiskt nyval.

Motstånd föder handling

Att motstånd föder handling är ingenting nytt för oss i den fackliga rörelsen, med våra 181 miljoner medlemmar.

Union to Union välkomnar fyra nya medarbetare

– Vi är väldigt stolta över det kompetenta tillskott till verksamheten som vi nu får, säger Kristina Henschen, Union to Unions kanslichef, både inom kommunikation, ekonomi och policy- och metodarbete.

Världsfacket: 73 procent är rädda för att förlora jobbet

Enligt ITUC är oron och osäkerheten bland dagens arbetstagare ett resultat av politiska beslut. Visserligen har globalisering och snabb teknikutveckling skapat välstånd, men samtidigt är majoriteten av arbetstagarna oroade över ojämlikhet, arbetslöshet och klimatproblem.

Facklig utmaning med informell ekonomi

Idag är fackens utmaningar att organisera arbetare inom informell ekonomi både praktiska och värderingsmässiga. Men det finns ett ökat intresse, menar Chris Bonner från Wiego som besökte Union to Union i veckan.

Sidor