Frukostmöte: Schyst resande – Om arbetsvillkoren på svenska charterhotellen

De är långt hemifrån, utsatta och i händerna på sina arbetsgivare. Varje dag exploateras migrantarbetare på turistorterna i Thailand och Dubai.

Amanda Söderlund, researcher på Fair Action, presenterar Schyst resandes nya rapport som följer upp Burmesiska migrantarbetares villkor på hotell som svenska charterarrangörer anlitar i Thailand och dess underleverantörer. Efter det följer en diskussion om rapporten och om innehållet i den rapport Swedwatch nyligen släppt om migrantarbetare på hotell i Dubai*.

Hur ser situationen ut för migrantarbetare som arbetar i turistindustrin? Hur bör de svenska reseföretagen Ving, Apollo och Fritidsresor agera? Och hur långt sträcker sig deras ansvar?

Seminariet livesänds här: https://www.youtube.com/watch?v=Ff80k8x-a78

Tid: 10 december, kl. 8.30-10.00
Plats: Jusek, Nybrogatan 30, 1 tr

Vi bjuder på frukostmacka och kaffe i samband med frukostmötet, vänligen meddela eventuella allergier eller speciella preferenser när du anmäler dig.

*Swedwatch och Fair Action släppte en rapport i oktober om migrantarbetare i turistindustrin i Dubai. Rapporten visar på att Apollo, Ving och Fritidsresor använder sig av hotell där migranter utför tvångsarbete ¬under svåra förhållanden. De är underbetalda, har mycket långa arbetsdagar utan övertidsersättning och får sina pass beslagtagna.