Lunchmöte: Facket under attack – vad ska vi göra?

LO, TCO, Saco och Union to Union bjuder in till lunchseminarium:

Den 14 juni släpper världsfacket ITUC årets rapport om kränkningar av fackliga rättigheter och arbetsrätt, Global Rights Index. Rapporten listar de sämsta länderna att arbeta i och sammanställer alla mord, hot och förföljelser som skett mot fackligt engagerade runt om i världen. Under tidigare år har vi sett en negativ trend där klimatet hårdnat för varje år - kommer trenden att vända? Och annars, vad kan vi göra för att vända den?

Dagen efter lanseringen av rapporten, 15/6 bjuder Union to Union, LO, TCO och Saco in till ett lösningsorienterat panelsamtal. Resultatet av årets rapport presenteras och vi frågar oss: Vilka är de underliggande orsakerna till utvecklingen? Vad är lösningarna? Vilka måste agera?

Deltagare i panelsamtal:
Berit Müllerström, vice ordförande i LO
Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR

Moderator:
Kristina Henschen, kanslichef Union to Union

Tid: Torsdag 15/6, 12.00 – 13.00 (lunchmacka från 11.30) 
Plats: Mahognysalen, Citykyrkan, Adolf Fredriks kyrkogata 10, Stockholm

Om du inte har möjlighet att delta på plats går det även bra att se seminariet live via www.uniontounion.org/live

Anmälan: Eftersom vi bjuder på en lättare vegetarisk lunch vill vi veta hur många som kommer. Anmäl dig via formuläret nedan. Om du anmält dig och fått förhinder vänligen meddela detta till event@uniontounion.org. Har du några allergier eller specialkost, vänligen meddela oss detta i formuläret. OBS, vid sen anmälan kan vi inte garantera specialkost.

Välkommen!