Lunchmöte: Facket under attack – vad ska vi göra?

LO, TCO, Saco och Union to Union bjuder in till lunchseminarium:

Nu har världsfacket ITUC släppt årets rapport om kränkningar av fackliga rättigheter och arbetsrätt, Global Rights Index. Rapporten listar världens värsta länder att arbeta i och sammanställer alla mord, hot och förföljelser som skett mot fackligt engagerade runt om i världen. Under tidigare år har vi sett en negativ trend där klimatet hårdnat för varje år - kommer trenden att vända? Om inte, vad kan vi göra för att vända den?

Den 15 juni, bjuder Union to Union, LO, TCO och Saco in till ett lösningsorienterat panelsamtal. Resultatet av årets rapport presenteras och vi frågar oss: Vilka är de underliggande orsakerna till utvecklingen? Vad är lösningarna? Vilka måste agera?

LO:s chefsekonom Ola Pettersson deltar för att ge oss en fördjupad förståelse för vilka ekonomiska trender som ligger till grund för den utveckling som rapporten visar. 

Deltagare i panelsamtal:

Berit Müllerström, vice ordförande i LO
Heike Erkers, ordförande i Akademikerförbundet SSR
Marina Åman, andre vice ordförande i Unionen
Ulrika Modéer, statssekreterare hos Isabella lövin (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat

Moderator:

Kristina Henschen, chef Union to Union

Tid: Torsdag 15/6, 12.00 – 13.00 (lunchmacka från 11.30) 
Plats: Mahognysalen, Citykyrkan, Adolf Fredriks kyrkogata 10, Stockholm

Om du inte har möjlighet att delta på plats går det även bra att se seminariet live på vår YouTube-kanal eller lyssna på det i efterhand i vår podd Globalt facksnack. Podden hittar du även där poddar finns.

Anmälan: Eftersom vi bjuder på en lättare vegetarisk lunch vill vi veta hur många som kommer. Anmäl dig via formuläret nedan. Om du anmält dig och fått förhinder vänligen meddela detta till event@uniontounion.org. Har du några allergier eller specialkost, vänligen meddela oss detta i formuläret. 

OBS, vid sen anmälan kan vi inte garantera specialkost.

Välkommen!

Skicka gärna denna inbjudan till en kollega eller vän som du tror kan vara intresserad av att komma, eller bjud in de via facebookeventet.