Bokmässan: Motståndet och den globala aktivismen

Union to Union bjuder in tillsammans med nätverket #jagärhär till aktivistiskt seminarium under bokmässan i Göteborg:

Ett hoppfullt motstånd växer över världen. Allt fler engagerar sig mot trakasserier, hot och fejkade nyheter på nätet, liksom i kampen mot exploatering av människor och miljö. Vi nås av nyheter om nya sociala rörelser, kvinnomarscher och solidaritetsaktioner över gränserna. Hur kan den globala aktivismen på nätet nå ut till verkligheten på gator och arbetsplatser? På vilket sätt bidrar aktivismen till engagemang och konstruktivt samarbete? Vilka är de centrala aktörerna och hur kan de lära av varandra för att skapa en rimligare värld, för yttrandefriheten och stärkta mänskliga rättigheter?

Ett samtal med de specialinbjudna gästerna:

  • Magnus Dennert, medgrundare till det omtalade nätverket #jagärhär, med 75 000 medlemmar som jobbar för en hatfri miljö på nätet
  • Kristina Henschen, samtalsledare. Chef för Union to Union

Samtalet hålls på engelska.

När: Torsdag 28/9 kl 16.00-16.45
Var:
Seminarielokal J1, Bok- och biliotekmässan, Göteborg

Inträde: För att gå på detta seminarium krävs entrébiljett till bokmässan och ett seminariekort. Läs mer om priser för entré och seminariekort på bokmässan här.

För dig som inte kan vara på plats

Du kommer i efterhand kunna se seminariet på Union to Unions YouTube-sida. Håll utkik på vår hemsida eller sociala medier för att se när det släpps.