Bokmässan: Motståndet och den globala aktivismen

Union to Union och Natur och Kultur bjuder in till författarseminarium under bokmässan i Göteborg:

Usla arbetsvillkor och exploatering av miljön, trakasserier, diskriminering, våld och mord fyller nyhetsrapporteringen. Samtidigt ser vi ett hoppfullt motstånd växa. Vi nås av nyheter om kvinnomarscher, solidaritetsaktioner och strejker. Solidariteten rör sig över gränser och mellan olika sociala rörelser. Har den globala aktivismen tagit steget från kommentarsfälten på nätet och ut i verkligheten på gatorna? På vilket sätt bidrar aktivismen till bildning och engagemang? Vilka är de centrala aktörerna och hur kan de samarbeta för att förbättra världen?

Ett samtal mellan världsfackets generalsekreterare Sharan Burrow och Kristina Henschen, chef på Union to Union. Eventuellt tillkommer fler paneldeltagare.

Sharan Burrow är den fösta kvinnliga generalsekreteraren för världsfacket ITUC (International trade Union Confederation), som samlar 180 miljoner medlemmar globalt - världens största folkrörelse!

Samtalet hålls på engelska.

När: Torsdag 28/9 kl 16.00-16.45
Var: Seminarielokal J1,Bok- och biliotekmässan, Göteborg

Inträde: För att gå på detta seminarium krävs entrébiljett till bokmässan och ett seminariekort. Läs mer om priser för entré och seminariekort på bokmässan här.

För dig som inte kan kan vara på plats

Du kommer i efterhand kunna se seminariet på Union to Unions YouTube-sida. Håll utkik på vår hemsida eller sociala medier för att se när det släpps.