Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Här samlar vi nyheter, opinionsartiklar och debattinlägg. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev eller följ oss i våra sociala kanaler på Twitter, Facebook, Instagram eller LinkedIn.

Belarus: Godtyckliga gripanden på arbetsplatser

2023-08-24

I en ny arresteringsvåg i Belarus grips anställda godtyckligt på sina arbetsplatser inför kollegor. Ett demonstrativt agerande från Lukasjenkoregimen menar fackligt aktiva belarusier i exil.

Union to Union i Almedalen

2023-06-21

Union to Union kommer att vara på plats på Almedalsveckan i Visby för att delta i seminarier och samtal om mänskliga rättigheter i arbetslivet, biståndspolitik och bilden av biståndet.

Dystert decennium för rättigheter i arbetslivet

2023-06-21

När världsfacket ITUC för tionde gången presenterar Global Rights Index syns ingen förbättring globalt för mänskliga rättigheter i arbetslivet. Arbetstagare utsattes för våld i 44 länder och fackligt aktiva dödades i 8 länder.

"Det behövs stöd till facket i Brasilien"

2023-05-22

"Mitt på ett bygge i São Paulo, där så många kämpar för att överleva på sätt som de flesta av oss inte ens kan föreställa oss, slås jag av vilket omfattande arbete de brasilianska facken utför men också har framför sig. Att det från svenskt håll måste finnas ett långsiktigt stöd för att de ska fortsätta driva det viktiga arbetet framåt", skriver Union to Unions generalsekreterare Maria Nyberg.

Webbinarium: Get organized!

2023-05-04

Kriget i Ukraina visar på vikten av partnerskap mellan fackföreningsrörelserna i Sverige och Östeuropa. Välkommen till ett seminarium med fokus på omvandlingen av fackföreningar i Östeuropa och Sydkaukasien.

Håll dig uppdaterad

Prenumerera kostnadsfritt på våra utskick och få nyhetsbrev och inbjudningar till olika evenemang.